Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17 de novembre de 2008 - Informació general

Finalitzat el Projecte Europeu de Recerca sobre Polítiques de Salut Mental EPREMED

EPREMED ha proporcionat informació molt valuosa per l’elaboració de polítiques de salut mental

Coordinat per la URSS i finançat per DG Sanco, el projecte EPREMED ha contribuït a la millora de la informació sobre polítiques de salut mental a Europa, a través de l’anàlisi en profunditat de la prevalença dels trastorns mentals, els seus factors de risc, la seva càrrega i la utilització de serveis sanitaris per part dels individus amb trastorns mentals. La informació va ser recollida per l’estudi sobre l’epidemiologia de la salut mental més ambiciós realitzat a Europa, finançat per la Comissió Europea (projecte ESEMeD).

EPREMED ha proporcionat informació molt valuosa per l’elaboració de polítiques de salut mental, permetent la comparació d’informació relativa a sis països europeus com Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, Holanda i Itàlia, representatius, en conjunt, de al voltant de 213 milions d’europeus adults i d’edat avançada.

La comunitat científica ha pogut accedir als resultats d’EPREMED a través de més de 70 articles publicats a revistes científiques de prestigi, donant lloc, en última instància, a l’establiment d’un diàleg entre els principals actors europeus de la política de salut mental. Els socis del projecte van organitzar grups focals amb dissenyadors de polítiques i altres actors rellevants a la majoria dels països participants, i van intervenir activament en el procés de consulta que va donar lloc al llibre verd sobre salut mental editat per SANCO.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte