Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

10 d'octubre de 2008 - Informació general

Barcelona School on Biomedical Informatics (BSBMI 2009)

La Barcelona School on Biomedical Informatics tindrà lloc del 16 al 20 de febrer del 2009 a les instal. lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)

Es tracta d'una activitat adreçada als investigadors que es troben en els seus primers anys de recerca en el camp de la bioinformàtica translacional o informàtica biomèdica. En aquesta primera edició, l'Escola es recolzarà en les eines computacionals desenvolupades per dos projectes STREP del VI Programa Marc que es trobaran en els seus darrers estadis: QosCosGrid i BioBridge

La BSBMI09 vol ser un punt de trobada de la bioinformàtica translacional, i posa la innovació com a objectiu prioritari. Els alumnes es dividiran en grups interdisciplinaris per resoldre un conjunt de casos seleccionats per als quals la integració de la recerca bàsica i la recerca clínica ha d’esdevenir clau en un futur no gaire llunyà, en el camí de l’esperada medicina personalitzada.

L'Escola s'estructura en matins dedicats a conferències plenàries i tutories impartides per experts en cadascuna de les eines proposades i en tardes dedicades al treball intensiu en grups. En la línia de l’èxit assolit pels INFOBIOMED Training Challenges realitzats recentment, esperem que la diversitat d'orígens i de coneixements dins de cada grup mostri, malgrat la consegüent limitació imposada per les barreres de llenguatge i de percepció científica, el camí per poder obtenir respostes integrades per als diferents problemes biomèdics plantejats.

Jordi Villà i Freixa, responsable d'aquesta activitat, és també el coordinador del màster oficial en Bioinformàtica per a les Ciències de la Salut, alumnes del qual participaran en l’Escola barrejats amb alumnes externs. També hi col.laboren l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica (IMIM-Hospital del Mar) i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Finalment, la contribució de l’Instituto Nacional de Bioinformática i de la RETIC COMBIOMED garanteixen un ventall de visions complementàries dins d’aquesta escola, pionera a l’Estat.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte