Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

04/10/2023 - Informació institucional

OPEN PRBB 2023: El dissabte 7 d'octubre obrim de nou les portes a tothom

El pròxim dia 7 d'octubre de 10:00 a 14:30 h arriba una nova edició de la Jornada de Portes Obertes del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) on els investigadors i investigadores t'explicaran de primera mà què fan, com ho fan i on ho fan. Els diferents centres de recerca que formen part del PRBB oferirem una gran diversitat d'activitats gratuïtes per a tota la família.

Durant el matí de dissabte, els majors de 12 anys podran conèixer la ciència de la mà dels seus protagonistes amb les visites guiades. De 10:00 a 13:30h tenim preparades diverses rutes que, simultàniament, recorreran l'edifici i visitaran diferents laboratoris. En el cas de l'Hospital del Mar Research Institute podreu visitar la Unitat de Bioinformàtica, els laboratoris de cèl·lules mare i càncer, de redirecció immune, de recerca metabolòmica aplicada i de genómica evolutiva on cadascun d'ells us explicarà en què consisteix la seva tasca i la recerca que estan realitzant actualment.

Aquest any a les 11:00, 12:00 I 12:30h hi haurà disponibles visites en anglès i a les 12:30 h una ruta especial per famílies amb menors de 9-12 anys. No es podrá entrar als laboratoris però es visitarà l'interior de l'edifici.

Així mateix l'IMIM un any més organitza el taller "Mesura la teva salut cardiovascular" on es calcularà el risc que tens a patir una malaltia coronària en els propers 10 anys i què pots fer per prevenir-la. A més participarà en l'organització del taller que porta per nom "Descobreix l'Estabulari" en el que s'explicarà com es fa recerca amb models animals i en quines instal·lacions viuen? Proposem als visitants que es converteixin en investigadors/res i facin un recorregut fictici per un Estabulari.

Per últim Lilian Marie Boll, investigadora del Grup de recerca de genómica evolutiva participarà en una de les xerrades científiques que s'organitzen i que porta per títol "Guardianes de la ciudad inmune: Desenmascarando a los intrusos tumorales" on explicarà els fonaments de la immunoteràpia en el càncer i com utilitzem programes computacionals per explicar-ho.

Les mares i pares que vulguin visitar l'edifici i vinguin acompanyats amb menors d'entre 6 i 12 anys, tindran a la seva disposició l'espai menut, on la canalla podrà gaudir de jocs i activitats.

Per veure el programa i participar a les visites: EventBrite 

Aquesta Jornada de Portes obertes dirigida a tota la ciutadania, és possible gràcies a la participació dels gairebé 200 voluntaris dels diferents centres del PRBB. El nostre agraïment a tots i totes. 

No us perdeu l'Open PRBB! Us hi esperem!
 

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte