Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

24/02/2023 - Informació institucional

Nou Grup de recerca en Genòmica Comparada i Funcional a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques

El lidera el Dr. Mario Cáceres, investigador ICREA que s'incorpora a l'IMIM-Hospital del Mar dins el seu programa d'atracció de talent. El grup es focalitza en l'aplicació de les últimes tècniques en el camp de la genòmica per analitzar la relació entre els canvis al genoma i diversos camps de la salut.

El Dr. Mario Cáceres s'incorpora a l'IMIM-Hospital del Mar encapçalant un nou grup de recerca, el Grup de recerca en Genòmica Comparada i Funcional. L'arribada del Dr. Cáceres Aguilar, investigador ICREA, s'ha produït gràcies al programa d'atracció de talent posat en marxa a la institució per potenciar la recerca que s'hi porta a terme amb investigadors de primer nivell.

El nou grup utilitzarà una aproximació que combina l'anàlisi experimental i la bioinformàtica per estudiar quin impacte funcional i evolutiu tenen els canvis al nostre genoma centrant-se especialment en les inversions i altres canvis complexos, dels que encara se sap molt poc. Per a fer-ho, aplicaran les eines més avançades en aquest camp, desenvolupant nous mètodes per a l'estudi d'aquestes variants a l'ADN.

El Dr. Mario Cáceres

Doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona pel seu treball sobre reordenaments cromosòmics a Drosophila. Va continuar la seva formació postdoctoral al Salk Institute for Biological Studies i l'Emory University, on la seva recerca va evolucionar a l'ús de noves tècniques genòmiques per comparar els nivells d'expressió gènica en humans i en altres primats, com una via per estudiar les característiques específiques de l'espècie humana. L'any 2006 va obtenir una ajuda Ramon y Cajal al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, i es va focalitzar en la identificació de canvis genòmics amb possibles conseqüències funcionals en el llinatge humà, sobre tot relacionats amb inversions i altres tipus de diferents variants estructurals. L'any 2010 es va unir a ICREA i es va incorporar a l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina de la UAB, on va crear el Grup de Genòmica Comparativa i Funcional.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte