Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Vols ajudar a avançar la ciència? Fes-te voluntari

Estudi FINALITZAT

Alteracions cerebrals, neuroendocrines i inflamatòries en la depressió perinatal, quina és la seva associació i com influeixen en la descendència.

Més d'una de cada 10 dones que donen a llum presenten tristesa persistent, cansament, desil·lusió, desesperança i desmotivació durant l'embaràs o després del part. És el que anomenem depressió perinatal. En aquest estudi, volem investigar els canvis cerebrals en depressió perinatal i quina és la seva repercussió en el nadó.

Qui som?

Som un grup d'investigadors i metges de l'Hospital de la Mar - IMIM. Estem molt compromesos amb la cura de les dones embarassades i mamàs recents que sofreixen problemes de salut mental, i busquem poder aplicar els avanços de la ciència al benestar de les persones.

En què consisteix l'estudi?


L'estudi consisteix en una breu entrevista per a avaluar possibles símptomes depressius, emplenar uns qüestionaris en línia, recollir mostra de saliva i sang de la mare, i una ressonància magnètica cranial a la mare.. A més, avaluarem el comportament del teu bebè a estímuls com el so o el tacte entro uns altres, mitjançant una senzilla exploració que realitza la nostra pediatra.
La durada total de l'estudi és de 4 hores repartides en dos dies diferents.

Si estàs interessada a participar, pots escriure un correu electrònic i t'explicarem amb major detall l'estudi. La participació en aquest estudi és totalment voluntària i pots retirar-te quan vulguis. Després de comprovar que reuneixes els criteris de la mostra de l'estudi, et proposarem participar en l'estudi. Pots conèixer més detalls en el fullet informatiu que annexat a aquest post.

Tots els estudis

Criteris d'inclusió:

  • Dones de 18 i 35 anys que tinguin un bebè de menys de 8 setmanes i que s'identifiquin amb un d'aquests dos grups:
  • Dones que hagin sofert depressió durant l'embaràs o el postpart.
  • Dones que NO hagin sofert depressió durant l'embaràs o el postpart,
  • Acceptació per escrit de consentiment informat
  • Sense inconvenients ni contraindicacions per a realització de ressonància magnètica cranial.
Hospital del Mar Research Institute

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10