Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Vols ajudar a avançar la ciència? Fes-te voluntari

Estudi FINALITZAT

Assaig clínic en persones amb la Síndrome de Down per a la millora de les funcions cognitives.

En què consisteix l'estudi?

La síndrome de Down és la discapacitat intel·lectual d'origen genètic més comú i afecta més de 5 milions de persones a tot el món. Les intervencions mèdiques han augmentat de manera substancial l'esperança de vida de les persones amb la síndrome de Down. Tot i això, els dèficits cognitius i conductuals tenen un fort impacte en les seves activitats diàries i no hi ha cap intervenció aprovada per a la millora d'aquests dèficits en individus amb la síndrome de Down.

Aelis Farma ha desenvolupat una molècula coneguda com AEF0217. Aquesta nova molècula té un mecanisme d'acció molt nou que modula els receptors (cannabinoides) al cervell que estan relacionats amb la nostra cognició. Els estudis realitzats en models animals que reprodueixen els dèficits cognitius de les persones amb la síndrome de Down han demostrat que l'AEF0217 és eficaç per millorar-ne el rendiment cognitiu. La molècula AEF0217 ha demostrat ser un compost segur i ben tolerat a totes les proves toxicològiques tant en models animals com en voluntaris sans normotípics.

La durada total de l'estudi serà de fins a 12 setmanes, que comprenen un període de cribratge de fins a 3 setmanes, un període basal de 1 setmana, un període de tractament de 28 dies i un període de seguiment de 4 setmanes. Durant aquest període haurà de prendre el fàrmac provat AEF0217 o el seu placebo (un tractament que no conté cap medicament), que s'administrarà per via oral en forma de solució per beure (per a més informació mireu el vídeo adjunt).

Tots els estudis

Criteris per participar:

Tots els voluntaris han de ser persones amb la síndrome de Down, entre 18 i 35 anys, i un pes d'entre 50 i 90 kg.


L'estudi està autoritzat per l'Agència Espanyola dels Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i es fa seguint un protocol aprovat pel Comitè d'ètica de Recerca amb Medicaments del Parc de Salut Mar (CEIm-PSMAR).


En cas de voler participar, et farem un qüestionari telefònic per descartar, abans de venir al centre, si presentes alguna malaltia o consumeixes alguna substància/medicament que pugui interferir en els resultats de l'estudi i que formen part dels criteris d'exclusió.

Hospital del Mar Research Institute

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10