IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Vols ajudar a avançar la ciència? Fes-te voluntari

Estudi FINALITZAT

Estudi TESDAD: Utilització de l'EGCG per avaluar el seu impacte sobre el rendiment cognitiu en persones amb síndrome de Down

En que consisteix l'estudi?

Els descobriments realitzats pels investigadors responsables de l'estudi permeten afirmar que la normalització d'una sèrie de gens en persones amb síndrome de Down podria repercutir positivament en una millora de la seva capacitat d'aprendre i memoritzar informació.

En aquest estudi s'està realitzant un tractament amb un compost present en el te verd que té propietats antioxidants, la epigalocatequina gal·lat (EGCG). Hem descobert que aquest pot  normalitzar la funció d'un gen, el Dyrk1A. Es pretén veure si la normalització d'aquest gen té efectes sobre la capacitat d'aprenentatge i memòria en persones amb síndrome de Down.

Els participants a l'estudi podran ser tractats amb un suplement nutricional que conté EGCG o bé amb placebo, de forma aleatòria. Independentment del grup assignat, tots els participants rebran un altre tractament no farmacològic que consistirà en un programa d'estimulació cognitiva online (FesKits) en el qual s'entrenarà la memòria, l'atenció, el llenguatge i la capacitat per solucionar problemes.

L'estudi té una durada de 19 mesos. Durant els primers 13 mesos s'haurà de seguir el tractament pautat i assistir a 6 visites de control on es recolliran dades mèdiques i de salut general i es farà una exploració neuropsicològica. 

Tots els estudis

Criteris d'inclusió

Persones amb síndrome de Down

  • Has de ser major de 16 anys i menor de 30.
  • Els pares o tutors legals, han de donar el seu consentiment informat.
  • Els pares o tutors legals han de tenir disponibilitat per acompanyar-los a les visites clíniques.
  • Has de tenir una visió i audició suficients a poder realitzar les avaluacions d'estudi. La pèrdua auditiva lleu serà permesa.
  • Els participants han de ser capaços d'entendre instruccions bàsiques.
Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Vegeu la situació al Google Maps
Tel: 93 316 04 00 · Fax: 93 316 04 10

Segueix-nos a les xarxes socials:

  • Twitter
  • Canal YouTube