18/01/2017
Menjar pensant en el cervell
Hora: 16 hores
Lloc: Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat
Presenta: Francina Barbosa. Metge del CAP Barceloneta i referent de Salut Comunitària.
Modera: Francesc Ramos. Infermer del CAP Barceloneta i referent d’alimentació.
Ponents: Ana Rodríguez Campello. Neuròloga de l’Hospital del Mar i investigadora del grup de recerca Neurovascular de l’IMIM. Emili Ros. Endocrinòleg de l’Hospital Clínic i investigador principal del grup de recerca “Nutrición y Aterosclerosis” del CIBER Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición, Instituto de Salud Carlos III.
Hi ha evidència científica que la nostra dieta té un impacte en la nostra salut cardiovascular. Ara, però, comencem a veure que el que mengem també té impacte en la nostra capacitat d’aprenentatge, en la memòria, en la capacitat de prendre decisions, etc. Fins i tot, en el desenvolupament de determinades malalties cerebrovasculars.
Per què? Que se'n sap fins ara? Quins estudis s’estan fent? Quina dieta és la més adequada per protegir el nostre cor i el nostre cervell?
Informació complementària:
- Dieta i ictus (català)
- Dieta e ictus (castellà)
- Polyphenol-Rich Foods in the Mediterranean Diet are Associated with Better Cognitive Function in Elderly Subjects at High Cardiovascular Risk
- Mediterranean Diet and Age-Related Cognitive Decline. A Randomized Clinical
- Trial Mediterranean Diet and Cognitive Outcomes Epidemiological Evidence Suggestive, Randomized Trials Needed
Altres recursos: