Warning: include(/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php): failed to open stream: No such file or directory in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2
<br>Són perjudicials per a la salut els productes emprats per a la desinfecció de les aigües potables? - Notícies - Hospital del Mar Research Institute

Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

13/02/2007 - Nota de premsa


Són perjudicials per a la salut els productes emprats per a la desinfecció de les aigües potables?

En  l´estudi hi participen investigadors de tretze centres de recerca europeus, entre els quals hi ha el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i l’IMIM-Hospital del Mar.

La reunió d’inici del projecte tindrà lloc del 13 al 15 de febrer a l’IMIM-Hospital del Mar. Aquest estudi està coordinat pel Prof. Mark Nieuwenhuijsen, investigador del CREAL i, com objectiu principal investigarà el risc potencial a llarg termini derivat de l’exposició a baixos nivells de desinfectants emprats en l’aigua potable per al consum humà i per a la indústria alimentària (clor i DBPs o subproductes de la desinfecció).

L’estudi serà quantitatiu i compararà el risc-benefici de desinfectar l’aigua per mètodes químics així com també els avantatges i els inconvenients que tindrien altres tractaments alternatius de l’aigua potable. Hi ha suficient evidència que una alta exposició a DBPs té efectes nocius en la reproducció humana i que són compostos que, a determinades concentracions, poden incrementar el risc de càncer.

Tanmateix, a Europa, s’han realitzat pocs estudis epidemiològics que donin conclusions definitives. Per poder avaluar aquest risc potencial, l’estudi HI-WATE comptarà amb dades preexistents procedents de diverses bases de dades ja disponibles, i amb noves dades que obtindrà de diferents països d’arreu d’Europa (Espanya, Finlàndia, França, Grècia, Itàlia, Lituània i Regne Unit).

El projecte te previst determinar els nivells de desinfectants que hi ha en les aigües de consum humà de diferents regions europees; valorarà el risc potencial d’aquests compostos en la gestació, en el nombre de naixements prematurs, en la qualitat del semen o en la freqüència d’anomalies congènites.

Altres aspectes que l’estudi valorarà seran els relacionats amb el risc de patir càncer de bufeta urinària o de colon, sempre en relació als nivells de desinfectants emprats a l’aigua de consum i tenint en compte al mateix temps altres possibles interaccions carcinogèniques presents a l’entorn. Tot això ha de servir per revisar, valorar i implementar millores en les actuals polítiques en matèria de desinfecció d’aigües de consum humà.

La participació i l’aportació dels investigadors espanyols al projecte es basa en la seva reconeguda experiència i prestigi internacional en aquest tipus d’estudis epidemiològics i genètics.

Recentment el grup ha publicat un article a la revista American Journal o Epidemiology relacionant l’exposició a llarg termini a nivells elevats de DBP amb un increment del risc de càncer de bufeta (CM Villanueva et al. 2007 AM J Epidemiol).

Per a més informació contactar amb: Rosa Manaut, cap de Comunicació de l’IMIM-Hospital del Mar. Telf: 619509885 o Marta Calsina, Servei de Comunicació IMIM-Hospital del Mar. Telf: 933160680 o www.imim.es; www.hiwate.org

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte