Warning: include(/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php): failed to open stream: No such file or directory in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2

Warning: include(): Failed opening '/webs/test.imim.cat/extras/IMIM2016/css/waf.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /webs/test.imim.cat/config.php on line 2
INBIOMEDvision Training Challenge 2012 - Notícies - Hospital del Mar Research Institute

Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/05/2012 - Informació general

INBIOMEDvision Training Challenge 2012

Científics europeus complementen la seva formació en el INBIOMEDvision Training Challenge

Ha culminat amb èxit un dels programes de formació científica més innovadors d'Europa: el INBIOMEDvision Training Challenge 2012.

Aquesta iniciativa, emmarcada dins el projecte INBIOMEDvision finançat per la Comissió Europea i el Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha estat valorada com a molt positiva tant pels organitzadors com pels participants.

Al llarg de 5 dies, 10 joves estudiants de doctorat de diferents nacionalitats i amb diferent formació (químics, metges, informàtics, matemàtics, biòlegs etc.) han conviscut al Monestir de Les Avellanes (Lleida) per treballar junts en dos casos pràctics relacionats amb la salut.

Segons un dels membres del jurat, el Prof Ferran Sanz, director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) i Coordinador científica de INBIOMEDvision, el Training Challenge "és un exemple excel·lent per demostrar la importància de la multidisciplinarietat en el treball científic”.

A més del Prof Sanz, el jurat va estar compost pel Prof Johan van der Llei de l'Erasmus University Medical Center de Rotterdam, el Prof Peter Coveney del University College London i el Dr Barend Mons del Leiden University Medical Centre.

Ells van ser els encarregats d'avaluar el treball realitzat, premiant a l'equip que va treballar en problemes relacionats amb la psoriasi. No obstant això, investigar en equips interdisciplinaris no és una tasca fàcil: el segon equip no va tenir tant èxit en assolir els objectius científics i de col·laboració plantejats en el programa, encara que es va distingir a un dels seus participants, Micha Kunze (University College London), amb un reconeixement especial per les seves idees innovadores. Tots els participants van obtenir el certificat de participació.

Aquest any, el INBIOMEDvision Training Challenge s'ha realitzat en el Monestir de Les Avellanes, a la població d'Os de Balaguer (Lleida). Situat al peu de la Serra del Montsec. Aquest monestir del SXII compagina història, tecnologia, tranquil·litat i confort, característiques ideals per poder dur a terme una experiència formativa d'aquestes característiques.

L'avanç de les ciències que formen la informàtica biomèdica (bioinformàtica i informàtica mèdica) s'ha desenvolupat tradicionalment de forma independent. Davant d'això, projectes com INBIOMEDvision, pretenen explotar les sinergies entre aquestes disciplines, integrant la informació biològica generada per la bioinformàtica i la informàtica mèdica de manera que es faciliti la translació dels resultats de la investigació biològica en informació clínica.

En total 30 estudiants han participat en el Training Challenge en els últims anys. La primera edició del Training Challenge va ser organitzat per la xarxa d'excel·lència INFOBIOMED i va ser la guanyadora de "millor idea de l'any" pel Diario Médico (Espanya). En conseqüència, es van organitzar dues edicions noves el 2005 i 2006. El INBIOMEDvision Training Challenge 2012 ha donat l'oportunitat, a deu estudiants més, de viure aquesta meravellosa experiència en el creixent camp de la Informàtica Biomèdica.

Case study 1: (equipo ganador)

Towards Predicting Cytokine-Specific Molecular Signatures and Unravelling Psoriasis Mechanisms Members:

  • Christopher Banerji, Physics and mathematics, UK
  • Chrysanthi Ainali, Systems Biology and Translational Medicine, UK
  • Gina Ayala, Chemistry, Medical Informatics, Statistics, NL
  • Marina Panarina, Medicine, Estonia
  • Morgan Germain Biomedical engineering, Belgium

Case study 2:

Combining Genomic and Protein Topology data to predict SNP clinical outcome Members:

  • Esther Ng, Medicine/statistics, UK
  • Eva Macharia, Medicine, UK
  • Francisco Mandueño, Computer Science, ES
  • Micha Kunze, Structural, Computational, Chemical Biology, UK (reconocimiento especial)
  • Liberty Foreman, Structural, Computational, Chemical Biology, UK

Cliqueu aquí per veure el vídeo.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte