Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Neurovascular Jordi Jiménez Conde

Tornar

LÍNIES DE RECERCA

Les nostres principals línies de recerca són les següents:

Genètica i Epigenètica de l'Ictus

Tenim una llarga experiència en anàlisis genòmiques i epigenètiques. Comptem amb informació de GWAS i EWAS d'uns 3.000 i 1.000 pacients amb ictus, respectivament, i DNA de prop de 8.000 pacients, un dels biobancs d'ictus més grans a nivell nacional. Hem liderat diversos projectes a l'àmbit de la genètica associada al pronòstic de l'ictus, estudis epigenètics i envelliment biològic.

Maneig Clínic i Epidemiologia de la Malaltia Cerebrovascular

Ens centrem en la identificació de factors de risc vasculars, marcadors biològics i fenotips clínics rellevants relacionats amb l'ictus. Utilitzem la base de dades BASICMAR com a font principal d'informació i participem al registre CICAT del Pla Director de la Malaltia Vascular Cerebral de la Generalitat de Catalunya.

Neuroimatge i Deteriorament Cognitiu Vascular

Comptem amb una àmplia col·lecció d'estudis de ressonància magnètica (més de 1.000 pacients amb ictus), així com accés a estudis de tomografia computaritzada i angiografia per tomografia computaritzada. Utilitzem tècniques avançades d'aprenentatge automàtic i aprenentatge profund per analitzar imatges i extreure'n dades que contribueixin a la predicció i l'estudi dels fenotips clínics.

Hemorràgia Subaracnoidea (Omicas-Mar)

Aquesta línia de recerca se centra en l'anàlisi multiòmica (dades clíniques, genètiques, epigenètiques, biomarcadors plasmàtics i radiòmica) per a la predicció de complicacions i pronòstic de l'hemorràgia subaracnoïdal, utilitzant algoritmes d'intel·ligència artificial. Comptem amb investigadors, un registre de dades propi (HSA-MAR), un biobanc i un repositori d'imatges mèdiques associats a aquesta línia.

Arteriosclerosi

Investiguem els paràmetres de circulació carotídia i cerebral utilitzant el Doppler transcranial i la neuroimatge avançada. Tenim una àmplia experiència en l’estudi de la recurrència de l’ictus i els atacs isquèmics transitoris. Actualment participem en un projecte europeu ERA-NET.

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte