Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

26/10/2016

“La depressió i els seus signes d’alarma” primer cafè científic de l’IMIM amb la col·laboració de les biblioteques de Barcelona

Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet a les 19:00 hores

Engega “Un Mar de Ciència”, el cicle de cafès científics que organitza l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) en col·laboració amb la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelonagràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració que ens ha permès programar de forma regular cafès científics a diferents Biblioteques de l’àrea de Barcelona.

Començarem el proper dimecres 26 d’octubre a les 19 hores a la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma de Gramenet amb una sessió sobre “La depressió i els seus signes d’alarma”. Hi participaran Victor Pérez, Director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar i coordinador del grup de recerca en Salut Mental de l’IMIM i Jordi Alonso, Director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM. Moderarà el cafè Carme Palmarepresentant local de la Taula de Salut Mental i cap de servei de Salut Pública, Acció Comunitària i Atenció als Consumidors de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. És una activitat gratuïta oberta al públic general.

El mes d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Els problemes de salut mental com ara les depressions, altres malalties mentals i el suïcidi tenen un fort estigma social. Sobretot a causa del seu desconeixement i de la por que generen. Molts estudis certifiquen que cal una major comprensió de les malalties mentals i implicació de la ciutadania per tal de disminuir l’estigma i ajudar als malalts i a les seves famílies. Aquest cafè científic té com a objectiu que coneguem millor les malalties mentals, la seva freqüència, i quines poden ser-ne algunes de les causes. I també, saber com podem ajudar als malalts i al seu entorn.

Les institucions científiques han de crear mitjans per apropar la ciència a la societat, assentant les bases per a una difusió àmplia i comprensible, però alhora rigorosa, del treball científic. Des de l’IMIM volem mostrar el nostre compromís en el foment de la cultura científica facilitant l’accés de la ciutadania al coneixement. I això ho volem fer amb la complicitat de les biblioteques, espais que desenvolupen un paper clau a l’hora de proporcionar eines i oportunitats als ciutadans per millorar el seu empoderament. Mitjançant xerrades científiques divulgatives en format de cafè científic ens aproparem a temes de salut rellevants i d’actualitat. Cada cafè versarà sobre una matèria específica i tindrà entre dos i tres ponents, d’àrees diferents, que puguin aportar cadascú la seva expertesa i visió.

Esperem que gaudiu d’aquesta iniciativa i us convidem a participar-hi proposant nous temes i/o ponents mitjançant el correu electrònic (info@imim.es).

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte