Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

VEIS: Valorització de EGA per a la Indústria i la Societat

El projecte VEIS pretén desenvolupar, promoure i gestionar l'ecosistema obert de tecnologies Barcelona Computational Biomedical Ecosystem (BCBE) incloent i connectant les principals eines computacionals desenvolupades pels socis i facilitar l'accés a dades genòmiques i òmiques emmagatzemades a EGA, permetent l'anàlisi integrada de la informació en el context de projectes de biomedicina.

A més a més, també es connectaran i adaptaran tecnologies existents per facilitar-ne el seu ús a les dades emmagatzemades a EGA. El BCBE servirà per investigar i incorporar noves tecnologies tant genèriques de big data i computació com específiques de bioinformàtica i biologia computacional.

Al projecte s'hi inclourà la implementació d'eines del BCBE en entorns hospitalaris, incloent-hi instàncies locals d'EGA que demostrin la capacitat tant d'albergar dades pròpies de manera segura com d'utilitzar la informacío disponible a l' EGA central en anàlisis combinades.

A mig i llarg termini (5-10 anys), el BCBE entorn a l'EGA local es mantindrà accessible als grups d'investigació i empreses del sector i durant aquest temps el consorci VEIS s'obrirà a incloure grups i empreses que estiguin treballant a l'entorn d'anàlisis òmiques, adaptant-se a les necessitats específiques i a les noves tecnologies que vagin sorgint.

Tot el coneixement generat directament del projecte, així com el generat quan les empreses i grups d'investigació facin ús de la plataforma, tindrà repercussió directa al Sistema Català de Ciència i Tecnologia.

Beneficiaris

Universitat Pompeu Fabra (UPF),  Barcelona Supercomputing Center - Centro Nacional de Supercomputación (BSC -CNS), Fundació Institut de Recerca Biomèdica (IRB) , Fundació Institut Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) ,  Centre de Regulació Genòmica (CRG),  Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) , Fundació Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP) , Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) , Fundació Institut de Recerca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (VHIR)

El projecte VEIS, amb número d'expedient 001-P-001647, està cofinançat en un 50% amb 1.951.429,38 €, pel Fons de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2014-2020, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. L'IMIM rebrà el finançament de 94.026,76€


                      

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte