IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Genòmica evolutiva Mar Albà

Tornar

Genòmica regulatòria (Eduardo Eyras)

Eduardo Eyras es va unir al GRIB com a catedràtic ajudant a principis de 2004 i al gener de 2005 se’l va nomenar catedràtic de recerca de l’ ICREA a la UPF. És doctor en física y ha treballat previament al Centre de Ciències Matemàtiques de la University of Cambridge i al Wellcome Trust Sanger Institute. Actualment és el director del grupo de Genòmica Reguladora, un dels grups de treball en Genòmica Computacional del GRIB, que existeix des de 2006. El seu grup també forma part de la red europea EURASNET sobre splicing (procés de tall i connexió) alternatiu (www.eurasnet.info).

La principal línia de recerca se centra en el desenvolupament de metodologies computacionals per l’estudi de la regulació i l’evolució del mecanisme d'splicing. E. Eyras ha publicat 15 articles en l’àmbit de la física matemàtica i 18 articles i un capítol de llibre sobre biologia computacional. En l’actualitat, en el grupo participen dos estudiants de doctorat i un de màster.

Les principals linies de recerca són les que segueixen:

1. Regulació de splicing. La nostra actual linia de recerca se centra en el desenvolupament de les noves metodologies per a adquirir un major coneixement sobre el mecanisme d'splicing i la seva evolució. Un dels nostres objetius consisteix en comprendre com el contingut regulador d’un exó i el seu intró flanqueant determinen les propietats de l'splicing observat de forma experimental. També estem treballant en l’estudi de l’evolució del ssnRNA i els factors de proteïnes implicats en l'splicing, així com la correlació amb el canvi dels senyals d'splicing.

2. Anàlisi de transcriptoma.  El nostre grup compta amb una gran experiència en el desenvolupament de noves estratègies per l’anàlisi de l'splicing alternatiu mitjançant les seqüències expressades. S’han aplicat aquests mètodes per l’anàlisi de genomes múltiples i han estat crucials per a adquirir coneixement sobre la variabilitat de l’expressió gènica.

3. Predicció del Gen Computacional. Comptem amb experiències prèvies en l’ús de mètodes comparatius per la predicció del gen combinat amb verificació experimental. E. Eyras també ha participat en l'anotació i l’anàlisi del genoma humà, el dels rosegadors, el de les rates i el dels polls.

© Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques Nota legal | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte