Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

11/01/2022 - Informació general

Concedida la Cruz Blanca de la Orden al Mérito del Plan Nacional sobre Drogas a la Dra Antònia Domingo-Salvany

La Delegació del Govern per al Plan Nacional sobre Drogas ha concedit la Cruz Blanca de la Orden al Mérito a la Dra. Antònia Domingo-Salvany, qui va ser coordinadora del Grup de recerca en Epidemiologia de les drogues d'abús de l'IMIM fins l'any 2017. Aquest és un reconeixement i agraïment public per la tasca realitzada al llarg de gairebé 30 anys de carrera en l'àmbit de l'Epidemiologia del consum de substàncies.

La Dra. Domingo va contribuir de forma molt important en el coneixement sobre l'abast i l'impacte de l'abús de drogues a la població, incloent-hi els aspectes relacionats amb la violència i les activitats del mercat il·legal de drogues, i va col·laborar en la implementació d'iniciatives sanitàries adequades. Amb el seu grup, van realitzar estudis per avaluar la magnitud del consum de drogues a la població, i contribuir a l'estudi de les seves conseqüències, com la comorbilitat psiquiàtrica, la presència d'infeccions de transmissió sanguínia i el deteriorament de la salut relacionada amb la qualitat de vida. També participava en estudis que buscaven avaluar instruments per detectar, en diferents entorns, trastorns per consum de substàncies i possibles problemes psiquiàtrics associats.

Dra. Antònia Domingo.

El Dr. Jordi Alonso, director del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM explica  "A més d'una extraordinària col·lega, l'Antònia Domingo ha estat una excel·lent investigadora creadora de coneixement original, rellevant i útil per a comprendre i mitigar l'impacte de les addicions al nostre país i internacionalment." Afegeix a més que  "Per a les investigadores i investigadors del Programa l'Antònia Domingo és un model de rigor i perseverança en la recerca i una referent en la mentoria de les persones joves que es volen dedicar a la recerca epidemiològica."

Antònia Domingo-Salvany, va ser fins l'any 2017 coordinadora del Grup de Recerca en Epidemiologia de les Drogues d'Abús de l'IMIM. Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia l'any 1975, va assolir la diplomatura en Salut Pública al 1979 i obtingué l'especialitat en Medicina Interna, després de 4 anys d'exercici a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Es va doctorar el mes de febrer de 1993, quan ja treballava a l'IMIM. Abans havia exercit com epidemiòleg al llavors Institut Municipal de la Salut, ara Agència de Salut Pública de Barcelona. L'any 2017 es va jubilar tot i que va continuar col·laborant amb l'IMIM.

Felicitem a la Dra. Domingo-Salvany per aquest merescut reconeixement i agraïm la tasca realitzada al llarg de tots aquest anys.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte