Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Equip

Alexandre Calon és investigador principal finançat pel programa Miguel Servet (ISCIII) amb experiència considerable en el camp del microambient tumoral. Ha publicat diversos articles sobre el tema en revistes d'alt impacte com a primer autor i autor de correspondència (Calon et al, 2012, Cancer cell; Calon et al., 2015; Nature Genetics; Calon et al, 2014, Seminars in Cancer Biology). La seva recerca inclou l'estudi dels fibroblasts associats al càncer (Berdiel-Acer et al, 2014; Calon et al, 2014; Tauriello et al., 2017), la modulació immune impulsada per la quimioteràpia (El Re et al., 2018) i els mecanismes d’autorenovació de cèl·lules mare canceroses (Whissel et al., 2014). El Dr Calon recentment ha col·laborat en el descobriment que el TGF-beta dirigeix l'evasió immune en la metàstasi de càncer de còlon (Tauriello et al., 2018; Nature).

Jenniffer Linares (MD) és especialista en oncologia mèdica. Va adquirir una sòlida experiència en ciències bàsiques i tècniques de laboratori. Jenniffer Linares ha col·laborat en projectes que estudien la presa de decisions i el tractament en diversos tipus de càncer (Antonio et al., 2018; Linares et al, 2015; Linares et al., 2016). Va desenvolupar un projecte d'investigació sobre la contribució del microambient a la resposta a la quimioteràpia, treballant amb organoides primaris derivats de mostres de pacients i cèl·lules de l'estroma associades al càncer. Jenniffer Linares està preparant actualment la seva tesi doctoral "Caracterització de l'estroma com a diana terapèutica" (UB 2017-present) a l'IMIM sota la supervisió del Dr. A. Calon.

Elisa Isabel Rivas té un doctorat en immunologia i va adquirir un vast coneixement en immunosupressió i oncoimmunologia. Ha desenvolupat àmplies habilitats en immunologia, en microscòpia i en tècniques de biologia molecular. En els últims anys, la Dra. Rivas ha estat investigant l'estroma tumoral i les teràpies personalitzades en el càncer de mama. La Dra. Rivas ha col·laborat en el desenvolupament de models immunocompetents de metàstasi per investigar els mecanismes d'evasió immune durant la progressió de el càncer (Tauriello et al., 2018).

Mar Iglesias (MD PhD) ha finalitzat recentment la seva tesi doctoral titulada "Desenvolupament de biomarcadors pronòstics d'origen estromal en càncer colorectal, basat en anàlisi immunohistoquímica" sota la supervisió del Dr. A. Calon i el Dr. E. Batlle (UAB Barcelona, ??2019, qualificació Excel·lent "cum laude "). La Dra. Mar Iglesias és patòloga a l'Hospital de la Mar, ha participat en projectes que investiguen la rellevància del microambient tumoral durant la progressió del càncer (Orozco et al, 2018) i la identificació de biomarcadors amb poder de pronòstic i diagnòstic (Calon et al, 2015). La Dra. Iglesias té un extens historial de col·laboracions nacionals i internacionals que cobreixen estudis de classificació patològica (Mariette et al, 2019), resistència tumoral al tractament (Sánchez-Martín et al, 2016) i immunitat en el càncer (El Re et al, 2018; Tauriello et al, 2018).

Jordina Pasqual, Tesi de màster en oncologia translacional "Impacte de la hipòxia sobre les cèl·lules epitelials i estromals en el càncer colorectal", 2018, UPF Barcelona.

Melissa Zwick, Tesi de màster en Medicina Molecular, 2019-present, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.

Paula Cantallops, Tesi de màster en oncologia translacional, 2020-present, UPF Barcelona.

Contacte

Coordinador:
Alexandre Calon(ELIMINAR)

Tel:
933161597

Dr. Aiguader, 88, 1er pis
08003 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte