Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

04/02/2022 - Informació institucional

La ministra de Ciència i Innovació coneix de primera mà la recerca en càncer a l’IMIM-Hospital del Mar

La ministra Diana Morant ha visitat aquest matí les instal·lacions de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, acompanyada per la gerent del Parc de Salut Mar, la Dra. Olga Pané, el director de l'IMIM, el Dr. Joaquín Arribas, i el director del Programa de recerca en càncer, el Dr. Joan Albanell. Durant l'acte, ha visitat el laboratori del Grup de recerca en Noves dianes moleculars del càncer i s'ha reunit amb els responsables dels grups de recerca en el camp del càncer a l'IMIM.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha visitat aquest matí, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM-Hospital del Mar), per conèixer de primera mà la recerca que s'hi està desenvolupant en el camp del càncer. Una recerca pionera, que situa la institució al capdavant de la investigació per trobar noves vies per diagnosticar i tractar aquesta malaltia.

En aquesta trobada, la ministra ha estat acompanyada per la gerent del Parc de Salut Mar, la Dra. Olga Pané, el director de l'IMIM-Hospital del Mar, el Dr. Joaquín Arribas, i el director del Programa de recerca en càncer i cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital del Mar, el Dr. Joan Albanell. En ella, ha volgut donar suport a la tasca dels investigadors, visitant el laboratori del Grup de recerca en Noves dianes moleculars del càncer, liderat per la Dra. Pilar Navarro, que recentment ha publicat un nou estudi que valida un nou marcador diagnòstic en càncer de pàncrees.

La ministra també ha mantingut una reunió amb els coordinadors dels grups de recerca del programa de càncer de l'IMIM-Hospital del Mar. En ella, li han traslladat la necessitat que la lluita contra la pandèmia de la COVID-19 no faci oblidar la lluita contra el càncer, que cada any causa la mort de més de 100.000 persones a l'Estat. També l'enfocament integral de la malaltia que té la recerca en aquest camp a l'IMIM-Hospital del Mar, des de la més bàsica als assajos clínics que desenvolupen a l'Hospital del Mar.

D'altra banda, Diana Morant ha pogut conèixer com afronta el futur de la recerca la institució, sumant-se a la revolució que suposen les teràpies immunes amb la creació d'una Divisió d'Immunologia, que portarà a terme la seva tasca als nous laboratoris remodelats amb l'objectiu d'agrupar, entre altres, els equips que ja estan treballant en aquesta àrea. Una divisió que es reforçarà gràcies al programa d'atracció de talent jove, que ofereix una carrera professional estable a joves investigadors i investigadores, amb un entorn ideal per desenvolupar les seves idees i un paquet d'inici per poder començar a treballar de forma immediata.

La ministra ha volgut expressar el seu compromís amb la recerca en càncer, explicant que "en el Dia Mundial Contra el Càncer, he vingut a Barcelona, Cocapital Cultural i Científica i pol de recerca biomèdica d'Espanya, per a visitar a l'equip d'investigadores i investigadors de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques que, junt amb investigadors de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona, centre del CSIC, han realitzat una gran troballa que permetrà avançar en la detecció precoç del càncer de pàncrees, la tercera causa de mort per càncer als països desenvolupats". En aquest sentit, ha afegit que l'equip, "compta amb tot el nostre suport per continuar avançant".

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte