Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/10/2021 - Informació institucional

La Sociedad Española de Oncología Médica atorga dues beques a projectes de l’Hospital del Mar i l’IMIM

Dos projectes de professionals de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), han estat becats per la Sociedad Española de Oncología Médica en el marc de les seves beques 2021. Els guardons es van lliurar el passat 13 d'octubre a Madrid i suposen un nou rècord per a l'entitat, amb 44 beques i ajudes adjudicades amb una dotació de prop d'1,4 milions d'euros. Tot plegat, destinat a investigació i formació dels professionals mèdics per millorar la supervivència i la qualitat de vida dels pacients amb càncer.

Recerca pionera en càncer gàstric

El projecte 'Utilidad de nuevos oncometabolitos séricos para el diagnóstico precoz, la predicción de la respuesta al tratamiento y el pronóstico del cáncer gástrico', liderat per la Dra. Laura Visa, metgessa adjunta del Servei d'Oncologia Mèdica i investigadora del Grup de recerca en Carcinogènesi gastroesofàgica de l'IMIM, coordinat pel Dr. Manuel Pera, ha rebut una beca dotada amb 20.000 euros durant dos anys. El projecte que es realitzarà en col·laboració amb el Grup de recerca en Metabolòmica Aplicada de l'IMIM, liderat pel Dr. Òscar Pozo, intentarà determinar biomarcadors sèrics per al diagnòstic precoç del càncer gàstric i determinar la seva utilitat com a marcadors predictius i pronòstics de la malaltia.

Beques_SEOM

La Dra. Visa durant el lliurament de la beca

El finançament de la beca prové de la recaptació aconseguida per un pacient diagnosticat amb càncer gàstric, Roberto González, a través de l'organització d'activitats solidàries. Es tracta de la primera ajuda que es concedeix amb aquests fons.

Beca per al retorn d'investigadors

El Dr. Pedro Rocha ha rebut la beca SEOM-BOEHRINGER INGELHEIM de Retorn d'Investigadors, dotada amb 30.000 euros. Aquest finançament li permetrà tornar a l'Hospital del Mar, on es va formar com a metge resident en Oncologia, i formar part de la recerca liderada per la Dra. Edurne Arriola en el camp del càncer de pulmó.

Beques_SEOM

Lliurament de la beca al Dr. Rocha

En concret, el projecte se centra en el desenvolupament de noves combinacions terapèutiques en el càncer de pulmó de cèl·lules petites, en el qual hi ha pocs tractaments efectius. S'explorarà la combinació d'un inhibidor que actua sobre el gen de transició mesenquimatosa-epitelial (MET) i immunoteràpia. També el desenvolupament de potencials biomarcadors que permetin fer el seguiment d'aquesta estratègia.

Totes les notícies

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte