IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques IMIM - Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques

Cancer Stem Cells & Metastasis Lab

Cell

El Laboratori Celià-Terrassa va començar al gener del 2018 i es centra en entendre els mecanismes moleculars que regulen les propietats de les cèl·lules mare del càncer de mama (bCSC) i la seva interacció amb el microentorn metastàtic. En particular, ens interessa estudiar els mecanismes moleculars en els quals es basa la plasticitat cel·lular de la cèl·lula mare cancerosa (CSC) que condueix a la progressió, la resistència a la quimioteràpia i la recidiva del tumor, com un repte important per abordar eficientment la metàstasi del càncer de mama.

metastasis proces

Els principals objectius són: (1) la interacció immunològica de les CSC i els enfocaments inmunoterapèutics en el càncer de mama triple-negatiu, i (2) la plasticitat cel·lular en funció de les transicions bidireccionals dinàmiques epiteli-mesènquima (EMT) durant les últimes fases de metàstasi.

El nostre laboratori s'emmarca en la intersecció de la investigació biològica bàsica de les cèl·lules mare i el càncer amb la investigació clínica a l'Hospital del Mar, i aquesta configuració translacional única pretén vincular ràpidament nostres descobriments elementals a aplicacions clíniques immediates per a tractaments del càncer de mama.

https://twitter.com/TCeliaTerrassa

Foto de grup

Contacte

Lab Leader:
Arnau Busquets(ELIMINAR)

Tel:
93 3160390

Dr. Aiguader, 88, 2ª Planta
08003 Barcelona

Vincles relacionats

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte