Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/02/2005 - Nota de premsa

Recerca del Laboratori de Quimiogenòmica (GRIB) és portada a "Proteins"

La imatge mostra l’estructura del citocrom CYP101 (1phc). Els valors indicats a l’escala inferior esquerra mostren el grau de conservació estructural, on el blau i el vermell són els dos límits de variabilitat espacial màxima i mínima entre les estructures de nou citocroms P450 diferents.

Aquest treball aporta informació sobre els models estructurals de citocroms P450, la família dels quals és d'una especial rellevància en la recerca biomèdica per la seva implicació en el metabolisme dels fàrmacs.

Segons l’autor, l’article “té implicacions importants tant per a l’avaluació a priori del grau de qualitat esperat en els models estructurals derivats per aquests enzims com per a l'aplicabilitat de les futures aproximacions basades en l'estructura de proteïnes en l'estimació del metabolisme de molècules”.

El Laboratori de Quimiogenòmica es va crear el setembre de 2003. Forma part de la Unitat de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) una de les unitats de recerca de l’IMIM i del Departament CEXS - UPF.

El seu objectiu és realitzar investigacions que serveixin d’enllaç entre la química i la biologia, mitjançant el desenvolupament d’eines i bases de dades bioquimioinformàtiques i la seva aplicació al perfilat biològic virtual de biblioteques moleculars.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte