Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/07/2020 - Covid-19

L'Hospital del Mar i el GRIB participen en els projectes EHDEN Pilot i EHDEN COVID-19 Rapid Collaboration

L'objectiu principal del projecte europeu EHDEN: European Health Data & Evidence Network, és la realització d'anàlisis de dades clíniques a gran escala a Europa (Real-World Clinical Data), mitjançant la utilització d'eines bioinformàtiques i estàndards basats en la iniciativa internacional OHDSI i OMOP common data model (CDM).

EHDEN permetrà accelerar la realització dels estudis i la investigació relatius a la caracterització dels pacients amb COVID-19 i altres patologies, així com avaluar els millors tractaments i gestió clínica d'aquests pacients, amb la utilització de milions d'històries clíniques a Europa.

Els dos projectes en què participa l'Hospital del Mar i el GRIB estan liderats pel Dr. Robert Güerri, coordinador de la Unitat COVID-19 del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i investigador del Grup de recerca en patologia infecciosa i antimicrobians de l'Institut Hospital de la Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i pel Dr. Miguel-Angel Mayer investigadors del Grup d'informàtica biomèdica integrada del Programa de recerca en Informàtica biomèdica (GRIB) de l'IMIM i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

 "EHDEN ens ofereix la possibilitat de treballar de forma col·laborativa, amb eines bioinformàtiques molt potents per a l'anàlisi i la integració massiva de dades de fonts molt diverses, cosa que és essencial i que pot ajudar a combatre aquesta pandèmia i salvar vides" explica Mayer.

El projecte EHDEN es basa en tres pilars fonamentals:

  • La seva infraestructura, amb la creació d'una xarxa de col·laboradors a tot Europa en la qual s'integren les dades de forma harmonitzada utilitzant els estàndards i eines bioinformàtiques avançades basades en el Observational Health Data Sciences and Informatics (OHDSI) i el OMOP common data model.
  • En la recerca i resultats mitjançant l'avaluació de casos d'estudi concrets amb la participació de la xarxa de col·laboradors, basats en la utilització de metodologies consistents i la incorporació d'estàndards com health outcome estàndards de l'ICHOM.
  • Amb l'establiment d'activitats de formació i de col·laboració entre tots els membres de la xarxa global OHDSI en l'àmbit europeu i internacional.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte