Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

25/12/2019 - Informació institucional

Acord de col·laboració amb el Parc Sanitari Pere Virgili en l’àmbit de la recerca en atenció primària

Avui dilluns l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) i el Parc Sanitari Pere Virgili han signat un acord per col·laborar en el foment de la recerca en l'àmbit de l'atenció primària.

El Parc Sanitari Pere Virgili és una empresa pública de la Generalitat de Catalunya, adscrita al Servei Català de la Salut, que gestiona serveis d'atenció intermèdia i atenció primària a la ciutat de Barcelona. És un dels principals proveïdors sanitaris públics de la ciutat, referent en docència i en recerca fortament vinculada a l'activitat assistencial, tant d'atenció intermèdia com de primària.

Des de fa temps hi ha una voluntat creixent per part dels professionals d'ambdues institucions d'anar un pas més enllà pel que fa a la recerca en salut en atenció primària. Tot i que ja hi ha hagut algunes col·laboracions, aquest acord permet formalitzar aquestes col·laboracions i obrir nous àmbits. Per part del Parc Sanitari Pere Virgili, l'acord facilitarà, a través de la vinculació del seu grup de recerca al programa de recerca en Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM, desenvolupar projectes d'avaluació de serveis i programes dirigits a millorar la salut cardiovascular, nutricional, osteo-articular i mental, dels usuaris de l'atenció primària entre d'altres. També facilitarà la seva participació en convocatòries competitives de projectes de recerca, i l'accés a serveis de suport metodològic i bibliogràfics, entre d'altres.

Per part de l'IMIM aquest acord li permetrà incorporar a les actuals línies de recerca de la institució, la recerca en l'àmbit de l'atenció primària de salut i així tenir un accés més directe a la població, tant a l'hora de fer prevenció en salut com a l'hora de poder fer estudis d'intervenció i de traslladar els resultats de la recerca a la ciutadania. Per altra banda, aquest acord permetrà a l'IMIM sumar-se a les noves línies del Instituto de Salud Carlos III (ISCIII) pel que fa a recerca en atenció primària.

La signatura de l'acord ha tingut lloc a la Sala de Juntes de l'IMIM i hi han assistit uns 15 directius d'ambdós centres. El Dr Arturo Míguez gerent del Parc Sanitari Pere Virgili i el Dr. Jordi Martínez, director de l'IMIM han estat els signants de l'acord.

Participants a l’acte de signatura

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte