Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/10/2019 - Acte

La recerca en el camp de la fecundació in vitro, protagonista a Barcelona

El Dr. Miguel Ángel Checa, cap de secció de Reproducció Humana del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia, ha presentat al congrés mundial de fecundació in vitro els resultats de la recerca realitzada a l’Hospital del Mar i a l’IMIM

La tasca de l'Hospital del Mar i de l'IMIM per avançar a l'estudi de la fecundació in vitro va tenir un lloc destacat al 20th World Congress on In Vitro Fertilization, celebrat a Barcelona entre el 24 i el 26 d'octubre. El Dr. Miguel Ángel Checa, cap de secció de Reproducció Humana del Servei d'Obstetrícia i Ginecologia i cap del Grup de recerca en infertilitat de Barcelona de l'IMIM, va ser un dels ponents destacats a una de les trobades més destacades en aquest camp, a la qual es donen cita els experts més destacats al món.

La seva conferència, Freeze all strategies for all embryos, repassava la recerca realitzada en els últims anys en la congelació d'embrions abans de la implantació. Uns estudis que van culminar l'any 2012 en un estudi presentat a la reunió anual de l'European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) i que ha derivat en una línia de recerca per optimitzar el procés. Els resultats destaquen que la transferència d'embrions congelats augmenta la possibilitat d'embaràs el 30%. Com explica el Dr. Checa, "els nadons procedents d'embrions congelats, neixen amb millors resultats perinatals, més pes i menys prematuritat que els nadons nascuts d'embrions frescs". Aquest estudi ha estat citat a la literatura científica més de 200 vegades i ha permès canviar la pràctica clínica de la fecundació in vitro.

Grup de recerca en infertilitat de Barcelona

Imatge: Grup de Recerca en Infertilitat de Barcelona de l’IMIM. Font: IMIM

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte