Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/03/2019 - Informació general

Iniciem el cicle “Visita la recerca de La Marató” amb un projecte de la Dra. Montse Fitó

Des d'avui i fins el dia 20 de juny tindran lloc més de 25 visites a diferents centres de recerca de Catalunya, on els investigadors explicaran en directe la recerca que estan duent a terme, gràcies al finançament rebut de La Marató de TV3 obtingut amb la solidaritat i generositat de gran part de la societat catalana.

Aquest any l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), ha estat un dels centres que ha iniciat el nou cicle de visites en les que hi participaran un total d'11 centres de recerca. En aquesta ocasió el projecte de La Marató escollit ha estat el de la Dra Montse Fitó, coordinadora del Grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició, que porta per títol: "Novel predictors of Coronary heart disease: endotelial microparticles, HDL functionality, and fatty acid composition cell membranes". Ella i el seu equip investigador, han explicat al grup de visitants com podem  saber qui té més risc de patir un infart agut de miocardi. Els investigadors gràcies a l'ajut de La Marató, busquen nous predictors de malalties coronàries com per exemple la utilització d'anàlisis de laboratori que estableixen la funcionalitat del colesterol bo (HDL).

La visita ha consistit en una explicació inicial sobre el funcionament de La Marató, una mica d'història del centre i un recorregut per tot el procés que ha seguit el projecte de recerca, des de la recollida de dades,  l'emmagatzematge, la gestió de les dades i el processament en el laboratori, s'han pogut veure àrees com Assaigs clínics, el Biobanc  o el propi laboratori. En acabar el grup ha pujat a la 5 planta de l'edifici i ha pogut gaudir de les fantàstiques vistes davant del mar.  

Segons la Dra. Fitó: “rebre finançament de La Marató ens fa molta il·lusió perquè sabem que darrere hi ha persones que amb el seu esforç i solidaritat posen el seu granet de sorra per fer què la recerca avanci”.

Les inscripcions es fan de manera gratuïta a tv3.cat/marato.

Foto laboratori

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte