Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

28/11/2018 - Informació institucional

Jordi Alonso i Montse Fitó, entre els científics més citats del món

Jordi Alonso, codirector del Programa d'Epidemiologia i Salut Pública, i Montse Fitó, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició, figuren a la llista dels científics més citats del món publicada per Clarivate Analytics, empresa que proporciona serveis en recerca, patents i altres àmbits relacionats amb la innovació.

La llista de Clarivate Analytics, formada per uns 6.000 investigadors, inclou un total de 34 científics d'institucions catalanes. Els científics que hi apareixen s'han triat entre l'1% més citat de 21 camps de recerca. Són, per tant, els que tenen més impacte en les seves respectives àrees d'investigació.

Aquesta és la cinquena edició de la llista i en aquesta ocasió han incorporat la categoria "Cross Field" que identifiquen els investigadors amb impacte entre diferents camps. Del total dels 6.000 classificats l'any 2018, uns 4.000 investigadors de la llista ho són en camps específics i uns 2.000 en el terme "Cross Field".

Jordi Alonso, que ja va aparèixer a la llista a les dues edicions anteriors, està assignat a la disciplina de Psicologia/Psiquiatria, ja que la seva recerca es centra en la percepció de la salut i la freqüència i la càrrega de les malalties mentals, així com els seus determinants a escala poblacional. Jordi Alonso és també catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública al CEXS-UPF i investigador associat del CIBER en Epidemiologia i Salut Pública.

Montse Fitó està assignada a la nova categoria "Cross Field" i la seva recerca està vinculada als estudis d'intervenció nutricional amb l'objectiu d'esbrinar l'efecte de la dieta sobre els factors de risc cardiovascular i malalties cardiovasculars, així com establir els mecanismes cel·lulars i moleculars que promouen aquests beneficis. Montse Fitó és també investigadora del CIBER en Fisiopatologia de l'Obesitat i la Nutrició.

Imatge: Jordi Alonso i Montse Fitó

A la llista també hi apareixen investigadors com Jordi Sunyer, actualment codirector científic a ISGlobal i investigador associat a l'IMIM, a part d'altres investigadors del PRBB com Roderic Guigó i Toni Gabaldón del CRG i Martine Vrijheid i Marc Nieuwenhuijsen de l'ISGlobal.

La llista d'enguany contínua reconeixent als investigadors amb els màxims nivells d'influència i impacte, ja que inclou 17 premis Nobel, entre ells dos anunciats aquest any: James P. Allison, Fisiologia o Medicina, i William D. Nordhaus, Ciències Econòmiques. També s'inclouen 56 Clarivate Analytics Citation Laureates: persones que, mitjançant l'anàlisi de cites, s'han identificat com a investigadors de classe Nobel i possibles receptors del Premi Nobel.

Moltes felicitats a tots!

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte