Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

26/02/2018 - Informació institucional

Un any més participem al Youth Mobile Festival 2018

Una vintena d’investigadors i personal de suport dels centres del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) entre ells l’IMIM dedicarem els dies 27 i 28 de febrer i 1 de març a interactuar amb el públic jove del festival YoMo (Youth Mobile Festival). De manera didàctica els mostrarem que la ciència és passió, és equip, és joc i pot ser el seu futur. El festival va adreçat a estudiants d’entre 10 i 16 anys, i està organitzat per GSMA Mobile World Congress per incentivar les vocacions en les àrees relacionades amb les STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics).

Aquest espai interactiu del PRBB s’anomena BioJunior i en ell els estudiants podran conèixer diferents aspectes de la recerca biomèdica des de múltiples enfocaments. Cadascun dels centres contribueix amb el seu coneixement, oferint un ventall d'activitats que mostren la interdisciplinarietat del PRBB on els centres de recerca es complementen i col·laboren, abordant diversos aspectes de la biomedicina.

Experts bioinformàtics de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques us aproparan a la intel·ligència artificial amb tècniques com “Machine Learning” o “Computer Vision”. Investigadors del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut mostraran en viu i en directe el desenvolupament d'embrions de pollet i de peix zebra. Els estudiants podran convertir el seu propi smartphone en un microscopi i observar cucs C. elegans al costat dels científics del Centre de Regulació Genòmica que habitualment utilitzen aquests mateixos cucs per la seva recerca.

L’Institut de Biologia Evolutiva mostrarà la metamorfosi d’alguns insectes a través de mostres en diferents estats de desenvolupament. Els participants podran conèixer com es mesura la contaminació atmosfèrica i acústica de la mà dels científics d'ISGlobal, centre impulsat per la Fundació Bancària "la Caixa". A més, un grup d’estudiants d’enginyeria biomèdica de la Universitat Pompeu Fabra mostraran i explicaran part del seu projecte de biologia sintètica i càncer que presentaran a l’International Genetically Engineered Machine Competition (IGem). El 27 de febrer a les 9.30h la investigadora Èrica Martínez de l’ISGlobal realitzarà la xerrada “El canvi climàtic a Catalunya: els efectes sobre la nostra salut” a l’espai DOM.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte