Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/09/2017 - Informació institucional

L'investigador José Yelamos obté una de les Ajudes de la Fundación AECC per a projectes d’investigació en càncer

L'acte d'entrega es va realitzar el passat 24 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Recerca en Càncer

L’ajut, amb una durada de 3 anys, té per objectiu estudiar les funcions immunomoduladores de les proteïnes PARP-1 i PARP-2 en la resposta immune al càncer del mama. Amb motiu del Dia Mundial de la Recerca en Càncer (WCRD en les seves sigles en anglès) el passat 24 de setembre, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va fer el lliurament de les Ajudes a la Recerca en Càncer AECC 2017 en un acte presidit per Sa Majestat la Reina com a Presidenta d'Honor de l'AECC i de la Fundació Científica AECC.

Aquest any, l'AECC ha adjudicat un total de 140 Ajudes per investigar el càncer que rebran 12 milions d'euros en projectes que investigaran totes les fases de la malaltia i que té com a novetat un nou tipus d'Ajudes per a potenciar les noves idees que, de tenir èxit, podran concretar-se en projectes sòlids d’investigació. Aquestes "Idees Llavor" busquen donar-los una oportunitat als investigadors de desenvolupar idees innovadores que puguin obrir noves línies de recerca en càncer.

Una de les ajudes atorgades és al projecte liderat per José Yelamos, coordinador del grup de recerca en Poli (ADP-ribosa) polimerases de l’IMIM, que està dotat amb 299.953 euros i porta per títol: “Modulación de la respuesta inmune por las proteinas PARP en cáncer de mama”. Tot i treballs recents, implicant PARP-1 i a PARP-2 en diferents aspectes de la resposta immune, no s'ha fet atenció al paper d'aquestes proteïnes en la modulació de la resposta immune enfront del tumor. Basant-se en el paper de les proteïnes PARP-1 i PARP-2 en la resposta al dany en l'ADN a la cèl·lula tumoral, s'han desenvolupat inhibidors d'aquestes proteïnes per al tractament de càncers amb defectes específics en diferents rutes de reparació del dany a l’ADN. No obstant això, l'ambient tumoral està format no només per cèl·lules tumorals, sinó també per cèl·lules de l'estroma i cèl·lules infiltrants del sistema immunològic. Totes aquestes cèl·lules es comuniquen entre elles, directament o indirectament, alterant la funcionalitat de les cèl·lules immunològiques en el sentit d'afavorir o limitar el creixement tumoral.

Aquest acte de l’AECC del passat 24 de setembre s'emmarca dins del moviment mundial d'impuls a la investigació oncològica. El lema de campanya d'aquest any és "For the future of cancer research, do not stand still. We won '... Make your move " fent dels investigadors els veritables protagonistes.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte