Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

01/06/2017 - Informació institucional

L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i Chemotargets signen un acord de col·laboració

Chemotargets és una spin-off de l'IMIM

L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras ha anunciat avui la formalització d’un acord de col·laboració amb Chemotargets. L’objectiu d’aquest acord és aprofundir en el coneixement del mecanisme d’acció d’unes molècules actives en la leucèmia descobertes per l’IJC i aprofitar aquesta informació per identificar noves entitats químiques amb un perfil farmacològic i de seguretat millor fent ús de la plataforma de modelització de precisió de Chemotargets.

El grup de recerca sobre la leucèmia mieloide aguda (LMA), dirigit per la Dra. Ruth M. Risueño, ha publicat recentment un estudi on es destaca la importància dels receptors de serotonina del subtipus 1 (HTR1) en la LMA (Etxabe et al. Leukemia 2017). “Vam observar que les cèl·lules de LMA expressaven l’HTR1 de manera diferent, en comparació amb les cèl·lules sanguínies sanes i la fracció hematopoètica més primitiva; de fet, l’expressió de l’HTR1B en mostres de pacients amb LMA es va associar amb resultats clínics”, ha dit la Dra. Risueño. “Basant-nos en aquests resultats i altres projectes desenvolupats pel grup, hem identificat unes molècules actives en l’HTR1B i altres receptors amb efectes antileucèmics. Això suposa un excel·lent punt de partida per poder descobrir nous fàrmacs, i la plataforma de Chemotargets serà de gran ajuda en aquest procés.

El Dr. Jordi Mestres, fundador i president de Chemotargets, ha comentat que “Chemotargets ha desenvolupat una plataforma d’anàlisi i visualització d’última generació que integra big data en química, farmacologia, toxicologia i terapèutica, combinada amb algoritmes de modelació de gran precisió per predir dades desconegudes en aquests àmbits. Estem molt contents de poder posar la nostra poderosa plataforma al servei dels projectes de descobriment de nous fàrmacs contra la LMA impulsats per l’IJC."  

Sobre l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras

L’Institut Josep Carreras (IJC) es dedica a la investigació dels aspectes bàsics, epidemiològics, preventius, clínics i translacionals de la leucèmia i altres malalties hematològiques malignes. El propòsit de l’IJC és identificar noves dianes terapèutiques per desenvolupar així tractaments més precisos i menys agressius contra la leucèmia, i d’aquesta manera entendre l’origen i el desenvolupament de les leucèmies i la resta de patologies hematològiques malignes i aconseguir prevenir-les.

Sobre Chemotargets

Chemotargets S.L. és una empresa biotecnològica computacional centrada en el descobriment i el desenvolupament de nous fàrmacs. Amb seu a Barcelona, va ser fundada el març del 2006 com una spin-off del Laboratori de Quimiogenòmica, sota els auspicis de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques). L’objectiu de Chemotargets és oferir una innovadora plataforma integrada basada en el coneixement que acceleri el procés fins a posar un nou medicament al mercat fent més àgils i rendibles els programes de descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte