Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

7/11/2016 - Informació institucional

El Dr. Joaquim Bellmunt, nou director de l'IMIM

El Dr. Bellmunt retorna a Barcelona desprès d’una estada de gairebé 4 anys als Estats Units dirigint l’àrea dedicada al càncer de bufeta d’un dels millors hospitals oncològics americans i un dels referents mundials en càncer, el Dana Farber Cancer Institute

Joaquim Bellmunt Molins, oncòleg especialista en càncer genitourinari i un dels líders mundials en càncer de bufeta i ronyó, ha estat seleccionat com a director de Recerca del Parc de Salut MAR (PSMAR) de Barcelona i director de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM). Posicionar un professional amb experiència clínica i de gestió a nivell internacional com a responsable de la recerca del PSMAR i director de l’IMIM afavorirà alinear les estratègies de recerca amb les assistencials i posicionar-nos cada vegada més com a referents en la recerca aplicada al malalt. La seva incorporació serà efectiva a partir del dia 14 novembre.

El Dr. Bellmunt va ser el cap de secció de Tumors Sòlids de l’Hospital del Mar de l’any 2006 al 2013, liderant a l’IMIM la recerca clínica en càncer genitourinari. El març del 2013 va ser proposat per dirigir el Centre de Càncer de Bufeta, un consorci del Dana Farber Cancer Institute de Boston, un dels millors centres de càncer del món, i del Brighman and Women’s Hospital. Durant la seva estada a Estats Units, ha estat nomenat professor associat de medicina a la Universitat de Harvard, posició que mantindrà fins a la seva transicio a la nostra Universitat. Durant aquest temps, ha mantingut la seva vinculació amb l’IMIM i el PSMAR.

És cofundador del Grup Espanyol de Tractament de tumors genito-urinaris i assessor de les més prestigioses publicacions mundials de l’especialitat. Com autor, compta amb més de 275 articles arbitrats i més de 300 comunicacions en congressos i capítols de llibres. També és membre de la Societat Americana per a la recerca del Càncer i l’Associació Americana d’Oncologia Mèdica i forma part del Comitè Científic del Congrés de l’American Society of Clinical OncologyGenitourinary. A Catalunya, participa com a assessor expert en l’elaboració i desenvolupament de les Oncoguies del CatSalut.

La seva contribució recent més important ha estat liderar l’estudi internacional de phase III que demostra resultats positius en supervivencia amb el tractament amb Pembrolizumab (immunoteràpia) en càncer de bufeta avançat. 

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte