Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/04/2006 - Acte

Jaume Marrugat, president del consell assessor del Pla director de malalties de l’aparell circulatori de Catalunya

Segons el Dr. Jaume Marrugat, president del consell assessor del Pla, “aquest Pla servirà per evitar diferències interterritorials i perquè s’optimitzi la prevenció i tractament de les malalties cardiovasculars”.

La primera causa de mortalitat a Catalunya són les malalties cardiovasculars, les quals es poden dividir en dos grans grups, les cardiovasculars i les cerebrovasculars. És per això que la conselleria va decidir dividir aquest pla en aquestes dues àrees: la primera està dirigida pel Dr. Rafael Masiá i la segona pel Dr. Miquel Gallofré.

La Comissió Assessora que presideix el Dr. Marrugat, coordinador de la Unitat de Recerca en Lípids i Epidemiologia Cardiovascular de l’IMIM, ha reunit a representants de més de 40 institucions científiques, associacions d’usuaris, pacients i cuidadors de les malalties de l’aparell circulatori, això ha permès treballar els problemes des de l’arrel i portar propostes de solucions directament a la conselleria de sanitat.

El Pla consta de quatre línies estratègiques: la prevenció, el diagnòstic i tractament, la rehabilitació, i la recerca i tecnologia. El seu objectiu és millorar l’atenció a les malalties vasculars mitjançant la reordenació de recursos, prevenció, el diagnòstic precoç entre d’altres i reduir en un 5% la mortalitat en els 3 propers anys.

En l’acte hi van participar també Manel Balcells, secretari d’Estratègia i Coordinació i actual conseller del DURSI, M. Luisa de la Puente, directora general de Planificació i Avaluació, els directors del Pla, Miquel Gallofré i Rafael Masiá.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte