Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

07/03/2016 - Acte

Reunió del projecte europeu eTOX

És un important projecte europeu coordinat per l'IMIM

eTOX és un projecte europeu coordinat pel Ferran Sanz, director del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica de l’IMIM que té com a objectiu desenvolupar una base de dades de seguretat de medicaments a través d’informes de toxicologia i dades de toxicologia públiques de la indústria farmacèutica, estratègies innovadores en silico i noves eines de programari per predir millor els perfils toxicològics de molècules petites en les primeres etapes de la línia de desenvolupament de fàrmacs.

El projecte eTOX està finançat per Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI-JU), una associació única entre la Comunitat Europea i la Federació Europea d'Indústries i Associacions Farmacèutiques (EFPIA). Aquesta serà el segon Hackathon i es portarà a terme del 7 al 10 de març a les instal·lacions del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

L'objectiu d'aquest esdeveniment és reunir als equips multidisciplinaris de l’àmbit acadèmic, PIMES i els socis de l'EFPIA per treballar en una sèrie de casos específics que requereixen una estreta col·laboració entre experts computacionals i toxicòlegs. L'objectiu final d'aquest exercici serà la d'extreure les dades recollides en el projecte, així com d'altres fonts públiques, per obtenir nous models in silico per a la predicció de la toxicitat dels fàrmacs candidats.

L'assistència a aquest esdeveniment inclou representants de grans empreses farmacèutiques com Sanofi-Aventis, Bayer, Novartis i Roche, organitzacions acadèmiques i de recerca, com Fraunhofer, CNIO i la UPV, i les PIMEs Lead Molecular Design, Lhasa Ltd i Molecular Networks.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte