Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

23/11/2015 - Nota de premsa

Aprendre de l'experiència amb animals

Els alumnes són capaços de reconèixer emocions en gossos i cavalls i això els permet una reflexió que es trasllada a les relacions interpersonals

Estudis realitzats en el camp de la psicologia social indiquen que els éssers humans, per defecte, tendim a pensar que els altres tenen una ment menys complexa que la nostra; sense la mateixa capacitat per raonar o mostrar emocions positives i fins i tot negatives com la por, l'angoixa o la rancúnia.

Des d'un punt de vista educatiu, la millor manera de reduir aquesta diferència és mitjançant experiències i exercicis on l'individu ha de realitzar un esforç per endinsar-se en el pensament i les emocions alienes.

Partint d'aquesta base, la Càtedra Fundació Affinity ha desenvolupat una activitat conjuntament amb l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques dirigida a alumnes de secundària de l'escola Sadako de Barcelona amb motiu de la 20a edició de la Setmana de la Ciència a Catalunya. En aquesta activitat els estudiants van explorar l'existència de processos mentals complexos i d'estats emocionals en espècies diferents de la nostra, el que els va portar a una reflexió que podran traslladar a les seves pròpies relacions interpersonals.

La visita a l'IMIM també va permetre als 56 alumnes de 2n d'ESO de l'Escola Sadako de Barcelona familiaritzar-se amb el mètode científic aplicat a l'estudi del comportament i les emocions en els animals.

"Amb aquesta iniciativa podem mostrar als alumnes que, tot i que els animals no puguin parlar i tot i la dificultat de saber què els passa pel cap, també mostren emocions o estrès", assenyala Jaume Fatjó, director de la Càtedra Fundació Affinity, investigador de l'IMIM i coordinador de l'activitat.

Per al desenvolupament de les activitats s'ha comptat amb la col·laboració de la Unitat Equina de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte