Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

06/11/2015 - Informació institucional

La Marató 2014 finança 4 projectes de l’IMIM (2 unitaris i 2 coordinats)

Aquest dijous 5 de novembre s’ha celebrat a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears l’acte de lliurament de les ajudes de la Fundació La Marató 2014, dedicada a les malalties del cor. L’acte va ser conduït per Mònica Terribas i Quim Masferrer, presentadors de La Marató 2014.

La recaptació de l’edició de 2014 ha estat de 10.306.474 milions d’euros que han permès finançar un total de 43 projectes de recerca. Es tracta d’una de les inversions en recerca més importants que ha fet la Fundació en els 23 anys de trajectòria del projecte.

Dels 43 projectes finançats, 22 són unitaris i 21 són coordinats. Aquests projectes es desenvoluparan en 35 centres d’investigació de primera línia i seran liderats per 70 científics que dedicaran els pròxims 3 anys a avançar en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties del cor.

Aquest any, l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) ha rebut finançament per 4 projectes, dos d’unitaris i dos de coordinats:

Projectes unitaris

  • Micro-RNA com a nou biomarcador de fibrosi cardiovascular i progressió ecocardiogràfica en pacients amb estenosi aòrtica degenerativa. Finançament: 135.556,25 €.

Dr. Miquel Gómez Pérez, investigador del grup de recerca biomèdica en malalties del cor de l’IMIM i cardiòleg de l’Hospital del Mar.

  • Efectes del tractament amb CPAP en l´aparició de FA de novo en pacients amb SAOS no sever. Finançament: 75.000,00 €.

Dr. Ermengol Vallès Gras, del grup de recerca biomèdica en malalties del cor de l’IMIM i cardiòleg de l’Hospital del Mar.

Projectes coordinats

  • Diagnòstic genòmic de la malaltia coronària. Finançament: 297.858,66 €

- Dr. Josep Comín Colet, coordinador del grup de recerca biomèdica en malalties del cor de l’IMIM i cardiòleg de l’Hospital del Mar.

- Dr. Rory Johnson, investigador del Centre de Regulació Genòmica

  • Nous predictors de la cardiopatia coronària: micropartícules endotelials circulants, funcionalitat de les partícules d'HDL i composició en àcids grassos de les membranes cel·lulars Finançament: 397.157,23 €

- Dr. Ramon Estruch Riba, investigador de l’Institut d'Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer

- Dra. Montserrat Fitó Colomer, coordinadora del grup de recerca en risc cardiovascular i nutrició de l’IMIM

- Dr. Jordi Salas Salvadó, investigador de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus

En aquesta edició dedicada a les malalties del cor, s’hi van presentar un total de 121 projectes, que van ser avaluats per 59 científics d’àmbit internacional especialistes en aquesta matèria en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l'avaluació la va dur a terme l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte