Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

09/10/2015 - Informació institucional

L’IMIM rep finançament del COI per realitzar recerca innovadora en antidopatge

En la seva missió de protegir als atletes nets, el Comitè Olímpic Internacional (COI) finança i dóna suport a set projectes d'investigació innovadors en la lluita contra el dopatge, entre els que hi ha un projecte del Dr. Jordi Segura, coordinador del grup de recerca en bioanàlisi i serveis analítics de l’IMIM.

El projecte porta per títol “Developments for improving compliance with blood testing, a fundamental but minimally implemented tool in doping control (EASY BLOOD)” i té per objectiu explorar i validar l'aplicabilitat de la utilització de les noves matrius (taques de sang i mostres capil·lars) per reemplaçar els mètodes de recol·lecció de mostres de sang que s'utilitzen actualment en la lluita contra el dopatge (és a dir, sang sencera, plasma i sèrum).

Els set projectes finançats són d’Austràlia, Espanya i el Regne Unit i van ser seleccionats entre les sol·licituds rebudes de tot el món en les dues convocatòries obertes pel COI.

Clicant aquí podeu veure tots els projectes que es finançaran.

Protegir els atletes nets és una de les missions de l’Agenda Olímpica 2020 i una de les primeres iniciatives per dur-la a terme va ser la creació d'un fons d’uns 20 milions de dòlars. La meitat dels diners es va destinar a finançar la investigació social i científica relativa a les normes antidopatge i l'altra meitat per combatre l’arranjament de partits.

Aquest fons vol complementar, però no duplicar, els programes d'investigació antidopatge existents. Les organitzacions antidopatge estan d'acord en què calen estratègies alternatives, de manera que la prioritat és la recerca innovadora i nova a totes les àrees de la lluita contra el dopatge, que té el potencial de donar lloc a un canvi significatiu en la manera com els programes de lluita contra el dopatge es duen a terme, i que tindran un impacte directe en la vida diària dels atletes nets.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte