Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

03/10/2013 - Informació institucional

Jornada de Portes Obertes al PRBB aquest dissabte 5 d'octubre

Serà la sisena vegada que el Parc obre les portes a totes les persones interessades en la ciència

El proper dissabte dia 5 d'octubre tindrà lloc la sisena edició de la Jornada de Portes Obertes del PRBB. Una vegada més, el Parc obrirà les portes des de les 10 del matí fins a les 7 del vespre a totes aquelles persones interessades en la ciència, en saber que fem, com ho fem i on ho fem. Científics i personal dels centres dedicarem el dia, de forma totalment voluntària, a fer xerrades dels projectes en els que treballem, a ensenyar els nostres laboratoris i els equips que fem servir, a jugar amb la ciència oferint tallers, experiments i activitats, i acabarem la jornada amb un interessant cafè científic.

L’IMIM un any més participarà a la Jornada gràcies a la tasca de 57 voluntaris que donarem a conèixer la recerca que s’hi realitza. Col·laborarem en diferents activitats com son les visites guiades als laboratoris, els tallers i experiments, i les xerrades científiques. Enguany fins a 7 laboratoris /instal·lacions de l’IMIM participaran en els circuits de les visites explicant la seva tasca: el biobanc, el laboratori antidopatge, la unitat d’assaigs clínics, el laboratori de mecanismes moleculars de predisposició al càncer de pulmó, el servei de microarrays, el laboratori d'infància i entorn i el laboratori de cèl·lules B. Les visites començaran a les 10 del matí i acabaran a les 7 de la tarda.

A la plaça interior del PRBB de 10 del matí fins a les 6 de la tarda s’ubicaran diferents tallers i activitats en les que tothom i pot participar. Aquest any l’IMIM participa amb 3 tallers. El grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular organitza el taller “Mesura la teva salut Cardiovascular”, que calcularà el risc de patir una malaltia coronària en els propers 10 anys segons el perímetre abdominal, l’activitat física que es realitzi, la dieta que es porti a terme i, si s’és o no fumador etc, el grup de recerca en cèl·lules B de l’IMIM i el Laboratori d’immunologia de la UPF organitzen conjuntament ”El Joc de la Immunologia” que permetrà entendre d’una forma diferent, mitjançant un joc, com el nostre cos lluita contra les infeccions i per últim el servei de prevenció de les diferents institucions del Parc organitza el taller “La prevenció és cosa de tots! Comença per tu” que ensenyarà a protegir-se com ho fan els investigadors.

D’11 a 18:00 hores a les Sales Ramón y Cajal i Charles Darwin es realitzaran xerrades de 45 minuts en català i castellà. Els investigadors del PRBB parlaran sobre temes tan diversos com la genètica i els cognoms, la contaminació de l’aire, la bioinformàtica, la immunologia, l’Alzheimer, les fronteres de la vida sintètica i molt més...Aquest any l’IMIM participarà amb dues xerrades: “Goril·les, ovelles, eriçons, una historia animal de càncer de pell” impartida pell Dr. Agustí Tolli i “El càncer, es pot detectar a temps?” a càrrec del Dr. Francesc Macià, ambdós metges de l’Hospital del Mar i investigadors de l’IMIM.

S’acabarà la Jornada amb un Cafè científic a les 19.00 h a la plaça interior del PRBB. La biologia del sexe. Què és l'amor en neurobiologia? Per què ens fa sentir tan bé i tan malament al mateix temps? Quines diferències fisiològiques hi ha entre amor i sexe? Quines són les connexions entre ment i genitals? Mara Dierssen, Neurobiòloga i investigadora del Centre de Regulació Genòmica; Pere Estupinyà, Escriptor i divulgador científic, autor del llibre "S=EX2. La ciència del sexe"; Elena Crespi, Psicòloga, terapeuta sexual i de parella i sotsdirectora de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella. Tres punts de vista diferents tractant un tema ben interessant. El públic podrà participar, opinar i preguntar, tot prenent un cafè i pastes per fer més amena i amigable la sessió. També podeu enviar preguntes prèviament a través de twitter fent servir #prbbcafè.

En definitiva, us proposem passar un bon dia amb tota la família, divertint-vos amb la ciència i coneixent aquesta gran infraestructura de la ciutat i als que hi treballen.

Us podeu inscriure prèviament aquí i us estalviareu les cues!
 

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte