Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

12/6/2013 - Acte

L'IMIM participa a la Festa (ciència+tecnologia) 2013

Sota el lema "Explora,Descobreix,Inspira’t,Emociona’t!" un any més el Parc de la Ciutadella s'omplirà d'activitats, tallers, itineraris i demostracions

Aquest proper cap de setmana (15 i 16 de juny) l'IMIM participarà en la VII Festa(ciència + tecnologia)que se celebra aquest proper cap de setmana al Parc de la Ciutadella, organitzada per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Sota d'una gran estructura inflable de Buidair fruit d’un projecte d’investigació del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE) de la (UPC),per primera vegada els Centres de Recerca de Catalunya ACER/CERCA hi participem com a col.lectiu preparant diferents tallers.

Sota el lema "Explora,Descobreix,Inspira’t,Emociona’t!" un any més el Parc de la Ciutadella s'omplirà d'activitats, tallers, itineraris i demostracions que aquest any se centraran en 5 àmbits principals: Per Terra, Mar i Cel; Viatge al Present: Tots Som Ciborgs; Salut, Alimentació i Esport; Ciutats Intel·ligents i un espai per als més petits. Totes les activitats que s'hi realitzen són gratuïtes.

L'IMIM participa en aquesta festa amb dues activitats:

Mesura el teu risc cardiovascular en 10 minuts
Taller: Dissabte 15, 11 – 15 h / 35 – 74 anys
Organitzadors: Álvaro Hernáez Camba, Anna Blasco, Olga Castañer, Dídac Díaz, Óscar Díaz, Roberto Elosua, Leny Franco, Maria Grau, Marta Farràs, Anna Funtikova, Saray Heredia, Álvaro Hernáez, Irene Román e Isaac Subirana. Grup de Recerca de Risc Cardiovascular i Nutrició grup de recerca en Epidemiologia i Genètica Cardiovascular. Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM)

Amb unes mesures molt senzilles (perímetre de cintura, tensió arterial) i unes quantes preguntes sobre els teus hàbits, mesurem en 10 minuts el teu risc cardiovascular. A més, amb aquestes dades personalitzades, els investigadors dels nostres grups de recerca podran assessorar-te sobre els canvis que hauries de fer al teu estil de vida per reduir el risc cardiovascular.

Tu també pots contribuir al progrés de la ciència. Què és un Biobanc? Què s’hi guarda? Com funciona?
Taller/xerrada, Dissabte 15, 17 – 18 h / 10+ anys
Organitzadores: Montserrat Torà i Núria Somoza. Serveis Científicotècnics.Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM)

Perquè la ciència biomèdica avanci, hem de disposar de teixits humans com de bufeta, estómac, budell, mama o pulmó. Com s’obtenen aquests teixits? Com els podem conservar durant anys per poder utilitzar-los per a la investigació? Pots veure les diferents formes de processar aquests teixits: congelats a – 180 ºC, preparats per observar-los al microscopi i emmagatzemats a les instal·lacions del Biobanc, que és la instal·lació encarregada de custodiar mostres biològiques humanes destinades a la investigació. Veuràs els diferents dispositius d’emmagatzematge del Biobanc i sentiràs com es genera una alarma al mòbil quan es produeix una fallada del sistema.

Pots consultar el programa complert de la Festa aquí

 

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte