Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

9/04/2013 - Informació general

Aprovada l’extensió del projecte eTOX fins el 2016

La Innovative Medicines Initiative Joint Undertaking (IMI-JU), ha avaluat molt positivament la proposta d’extensió del projecte eTOX i l’ha aprovada per 2 anys més, fins el 2016, passant de ser un projecte de 5 anys a un de 7 anys. Els revisors van destacar el gran nombre de publicacions d’alta qualitat generades pel consorci eTOX a més d’assenyalar com a recomanables els assoliments aconseguits.

IMI-JU és una iniciativa conjunta entre la Unió Europea i l’associació de la indústria farmacèutica (EFPIA) que té per objectiu accelerar el desenvolupament de millors medicaments i més segurs per als pacients, a més de donar suport a projectes de recerca en col·laboració i construir xarxes d'experts industrials i acadèmics per tal d'impulsar la innovació farmacèutica a Europa.

eTOX és un projecte finançat per IMI-JU, coordinat acadèmicament per Ferran Sanz, director del programa de recerca en informàtica biomèdica de l’IMIM, l'objectiu de qual és desenvolupar una base de dades de seguretat dels medicaments a partir dels informes toxicològics existents de la indústria farmacèutica i les dades públiques de toxicologia, a més d’estratègies innovadores in silico i nous programaris per predir millor els perfils toxicològics de petites molècules en fases primerenques de la línia de desenvolupament de fàrmacs.

Amb l’aprovació de l’extensió, el finançament del consorci eTOX passa a ser de 4.737.991 € a 6.910.021,70 €, és a dir 2.172.030,70 € addicionals. Pel que fa a l’IMIM que tenia un finançament original de 641.340 € passarà a tenir 1.129.408 €, és a dir uns 488.067,50 € addicionals.

L'ampliació es basarà en els primers èxits que s’expandiran amb l'adquisició de dades addicionals de toxicologia (espècies, tipus d'assaigs, etc) i permetrà l'accés a més bases de dades públiques. Per això quatre socis nous: Fraunhofer ITEM (Alemanya), Erasmus Medical Center (Holanda), Universitat de Leicester (Regne Unit) i la Universitat Politècnica de València (Espanya), s'uniran al consorci, el que permetrà una major vinculació entre l’experimentació animal i els estudis bioquímics amb resultats en humans.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte