Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27/04/2012 - Nota de premsa

GRIB EXPO: una oportunitat única per apropar la Informàtica Biomèdica al sector sanitari i a la innovació industrial

Investigadors del GRIB

Ahir dijous 26 d'abril va finalitzar a Barcelona la primera edició de GRIB EXPO, una jornada organitzada pel Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de l'IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que va tenir com a objectiu apropar la Informàtica Biomèdica al sector sanitari i a la innovació industrial, per impulsar l'intercanvi obert d'idees i la col·laboració.

Amb una assistència de prop d'un centenar de persones tant del sector industrial com del sanitari i amb la participació de més de 80 investigadors d'alt nivell científic focalitzats en la Informàtica Biomèdica, la GRIB EXPO va constituir una oportunitat única per explorar com aquesta disciplina pot aportar estratègies innovadores, tant a la investigació bàsica i clínica, com a la innovació industrial, especialment en els sectors farmacèutic i biotecnològic.

La jornada es va iniciar amb l'exposició de les línies de recerca del GRIB i es va estructurar en dues sessions de pòsters on cada un dels deu grups que el formen va presentar els seus principals resultats, com els del projecte IntoGen, un programari que integra dades genòmiques per a la identificació de gens involucrats en càncer. Cal destacar l'àmplia experiència del GRIB en la participació en projectes europeus, molts d'ells amb cooperació industrial.

La jornada va concloure amb una taula rodona on ponents del sector industrial com el Dr. Josep Prous, Vicepresident de R + D de Prous Institute for Biomedical Research i la Dra Rosalia Pascual, Gestora del Coneixement i Modelització a Laboratoris Esteve i del sector sanitari com el Dr Joaquim Gea, cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital del Mar i coordinador del Grup de Recerca en Miogènesi, Inflamació i Funció Muscular de l'IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar) van explicar des de la seva experiència personal com la Informàtica Biomèdica pot aportar solucions innovadores en els seus camps.

Segons el Dr Ferran Sanz, director del Programa d'Informàtica Biomèdica (GRIB) i organitzador de la GRIB EXPO "la jornada respon a un dels objectius estratègics del GRIB que consisteix a incrementar la col·laboració amb el teixit empresarial i alhora iniciar un acostament al sector sanitari on la Informàtica Biomèdica pot aportar moltes solucions innovadores i d'utilitat pràctica", com ara predir la toxicitat de possibles nous medicaments o analitzar les ingents quantitats d'informació genètica que les avançades tècniques de seqüenciació produeixen.

El Dr Andrés Fernández, Director de l'Àrea d'Innovació en Biotecnologia de Laboratoris Ferrer ha qualificat la jornada com "un excel·lent fòrum per identificar noves aproximacions tecnològiques que augmentin l’eficiència del Drug Discovery y per permetin avançar decididament en els processos de simulació/virtualització. Una oportunitat única per explorar col·laboracions entre el sector acadèmic i industrial".

La GRIB EXPO ha estat una bona oportunitat per explorar possibles col·laboracions i establir contactes amb els participants del sector sanitari i industrial. En aquest sentit, els assistents han valorat molt positivament la iniciativa i esperen repetir en la pròxima edició.

Sobre el GRIB

El Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) està format per més de 80 investigadors tant de l'IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar), organisme públic dedicat a la investigació científica en el camp de la Biomedicina i de les Ciències de la Salut com de la Universitat Pompeu Fabra. La recerca que duu a terme està focalitzada en la informàtica biomèdica, és a dir, el disseny de mètodes computacionals per a l'anàlisi de la informació biològica. El GRIB és un centre de referència a nivell europeu en aquesta disciplina. Actualment està ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i el seu director és: Dr. Ferran Sanz. http://grib.imim.es/

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte