Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/12/2011 - Acte

Comiat als participants de l’Estudi PREDIMED

Un dels majors projectes d’intervenció nutricional i el més gran realitzat amb dieta mediterrània dels que s’estan duent a terme a nivell internacional.

El passat 14 de desembre es va celebrar a l’Auditori del PRBB un acte, organitzat per el Grup de Risc Cardiovascular i Nutrició de l'IMIM, per acomiadar i agrair, als participants de l’Estudi PREDIMED, la seva implicació, disponibilitat i entusiasme durant els vuit anys en què s’ha desenvolupat el projecte (2003-2011). Més concretament, es va acomiadar als participants del Nodo 06 (IMIM/ICS-Fundació Gol i Gorina), Barcelona Sud que inclou unes 587 persones.

L’Estudi PREDIMED (Efecte de la Dieta Mediterrània en la Prevenció Primària de la Malaltia Cardiovascular) és , actualment, un dels majors projectes d’intervenció nutricional i el més gran realitzat amb dieta mediterrània dels que s’estan duent a terme a nivell internacional.

Participen en el projecte 19 grups de recerca de 7 comunitats autònomes d’Espanya i ha inclòs un total de 7.448 individus amb factors de risc cardiovascular. L'objectiu era avaluar els efectes de dues variants de la dieta mediterrània, rica en oli d'oliva verge i en fruits secs, sobre els marcadors primaris o de desenvolupament de la malaltia i els secundaris, és a dir perfil lipídic, oxidació de lípids, marcadors d'inflamació etc, de la malaltia cardiovascular, en front un grup control de dieta baixa en greixos.

L’acte, que va ser organitzat i moderat per la Dra.María Isabel Covas, coordinadora del grup de risc cardiovascular i nutrició de l'IMIM (Institut de Recerca Hospital del Mar) i el seu equip, va comptar amb les intervencions de la Sra. Natalia Molina, coordinadora del treball de camp del Nodo 06, que va donar la benvinguda als assistents; els Drs. Estruch, coordinador general de l'estudi PREDIMED i Miguel Ángel Muñoz, coordinador del Nodo 06 per part del ICS-Fundació Gol i Gorina, que van explicar diferents aspectes de l'estudi; la dietista del Nodo 06, la Sra. María Asunción Rovira, que va resumir els aspectes de la intervenció dietètica realitzada i l'impacte mediàtic de l'estudi PREDIMED i per últim, el Dr. Marrugat, director del Programa de Processos Inflamatoris i Cardiovasculars de l'IMIM que va ser l'encarregat de tancar la sessió.

Els resultats finals de l'estudi PREDIMED encara estan en fase de processament però sí que es disposa de resultats als 3 mesos i a l'any que posen de manifest els efectes beneficiosos d'una dieta mediterrània tradicional sobre els factors de risc cardiovascular i d'inflamació, els nivells d'oxidació de les lipoproteïnes de baixa densitat o LDL in vivo, les característiques de la síndrome metabòlica, la incidència de diabetis i les especies moleculars de triglicèrids en les lipoproteïnes de molt baixa densitat.

L'esdeveniment va comptar amb uns 300 assistents i va acabar amb una copa de cava per brindar per l'èxit del projecte.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte