Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

15/11/2011 - Informació institucional

L’IMIM és la cinquena institució de recerca espanyola en nivell d’excel·lència

Segons la nova edició de la SCImago Institutions Ranking World Report

La SCImago Institutions Ranking World Report 2011 qualifica a l’IMIM  (Institut de Recerca Hospital del Mar) en el cinquè lloc a nivell nacional en taxa d’excel·lència. Aquest indicador és la capacitat de les institucions de publicar articles de primer nivell en el seu àmbit científic, indicador que s’ha incorporat en aquesta tercera edició. L’IMIM obté un 31,4% de taxa d’excel·lència, per darrera del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO), el Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Institut Català d’Oncologia (ICO) i el Centro de Investigación Principe Felipe (CIPF).

L’IMIM destaca també en què té un 73,7% d’articles en revistes del primer quartil, un indicador de les publicacions científiques internacionals més influents en cada àrea de coneixement, i en el fet que els articles publicats per l’IMIM reben més del doble de citacions que el promig internacional. Així mateix, l’IMIM sobresurt en l’índex de col·laboració internacional de les seves publicacions, amb un 48,3%, per darrera del Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Institut Català d’Oncologia (ICO), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el Centro Nacional de Investigaciones Oncologicas (CNIO) i el Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (CSIC).

La SCImago Institutions Ranking World Report 2011 és una de les classificacions més exhaustives de les institucions que fan recerca arreu del món i aspira a esdevenir un marc d’avaluació del rendiment de la investigació a les organitzacions de recerca. Actualment analitza les publicacions de 3.042 institucions que són responsables del més del 80% de la producció científica a tot el món, durant el període 2005-2009, a partir dels articles recollits a la base de dades Scopus d’Elsevier.

Aquesta tercera edició de l’Informe incorpora també un altre nou indicador, l'índex d'especialització, que indica el perfil de les institucions.

Us convidem a analitzar en més detall els resultats d’aquest estudi al web del SCImago Research Group a : www.scimago.es

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte