Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

19/11/2010 - Informació institucional

L'IMIM obté un destacat posicionament segons un estudi sobre la producció científica de Catalunya

Ocupa la quarta posició en nombre mitjà de cites rebudes per document i la tercera posisció en percentatge de treballs amb col·laboració internacional

El passat dimarts 16 de novembre es va presentar l’informe Indicadors bibliomètrics de l'activitat científica a Catalunya, elaborat pel CSIC, la Universitat Oberta de Catalunya i el grup de recerca Scimago . L’estudi s’ha basat en la base de dades Scopus, que recopila 19.000 publicacions internacionals de l'àmbit científic entre els anys 2003 i 2008.

L'estudi mostra que Catalunya és la segona comunitat autònoma en termes de producció científica (69.728 articles entre 2003 i 2008) per darrere de Madrid, que en va publicar 93.655 en el mateix període. No obstant això, Catalunya ocupa el primer lloc pel que fa a la qualitat de la recerca, si es té en compte l'impacte dels estudis, valorat pel nombre de citacions que reben en articles escrits per altres investigadors.

En conjunt, els articles catalans reben un 42% més de citacions que la mitjana mundial. Aquests indicadors de qualitat situen Catalunya al nivell de països com Canadà, Singapur i Finlàndia. Destaca també que el percentatge d’increment de la producció científica de Catalunya (2008 enfront 2003) és del 78%.

L’IMIM es troba posicionat en el 7é lloc en volum de producció científica dins del rànquing d’institucions sanitàries de Catalunya. Com que els nivells de citació són diferents segons les àrees científiques, l’estudi elabora un impacte normalitzat que permet comparar les entitats independentment de la seva àrea científica. En aquest ítem l’IMIM ocupa la quarta posició, per darrera de la Fundació Irsicaixa, el ICO i el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques.

En relació al nombre mitjà de cites rebudes per document obté la quarta posició després del Centre de Regulació Genòmica, Fundació Irsicaixa i l’ICO, i la tercera posició en percentatge de treballs amb col.laboració internacional, després del CRG i l’ICO.

Finalment destacar que en l’estudi del nombre d’articles que s’han publicat en revistes del primer quartil, l’IMIM ocupa la cinquena posició, per darrera del CRG, la Fundació Irsicaixa, el IRB i el Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Hepàtiques.

Veure l'estudi complert

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte