Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

16/11/2010 - Nota de premsa

Jordi Sunyer obté l’ajut d’excel·lència científica Advanced Grant

Un dels ajuts que ha atorgat enguany el Consell Europeu de Recerca o ERC (European Research Council) ha estat pel projecte BREATHE (BRain dEvelopment and Air polluTion ultrafine particles in scHool childrEn) dirigit pel Dr Jordi Sunyer, codirector del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i director del Programa de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública de l'IMIM.

Aquest projecte té per objectiu estudiar l’impacte de les partícules fines de la contaminació atmosfèrica en el desenvolupament neurològic d’uns 4.000 nens de 40 escoles. L’ajut, al voltant de 2,5 milions d’euros per a un període de cinc anys, permetrà cobrir els importants recursos humans necessaris per a l'estudi de camp i l'anàlisi de la gran quantitat de dades recopilades.

Segons el document de la ERC, el CREAL s'ha convertit en “un dels centres de recerca més vibrant i estimulant de la Unió Europea pel que fa a l’epidemiologia ambiental i l'impacte dels factors de risc ambientals en la salut humana en general”.

El document afegeix que el Dr. Sunyer compta amb “un excel·lent reconeixement internacional basat en l’epidemiologia i la salut pública en àrees d’innovació”.

En Jordi Sunyer és també professor titular de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte