Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

17/12/2009 - Informació general

L’IMIM col·labora en la descripció, per primera vegada, d’una de les cèl·lules més petites

Recentment s'ha publicat en tres articles a la revista Science el primer avantprojecte d’una cèl·lula mínima, la Mycoplasma pneumonia, una petita bactèria unicel·lular que causa pneumonia atípica en humans. Els articles codirigits pel Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el European Molecular Biology Laboratory (EMBL) d’Alemanya, han comptat amb la col·laboració d’investigadors de l’IMIM- Hospital del Mar i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

La recerca va ser feta a tres nivells, un grup d’investigadors va identificar cadascun dels complexos proteïcs, un altre grup el transcriptoma, és a dir, totes les molècules d’ARN i un últim grup va definir totes les reaccions metabòliques que es duien a terme. Els investigadors de l’IMIM-Hospital del Mar, Ricardo Gutiérrez Gallego i Josep Marcos del Águila del grup de bioanàlisi, van estudiar la part de les reaccions metabòliques mitjançant l’anàlisi detallat del contingut citosòlic, és a dir, del contingut de la part soluble del citoplasma.

Treball de referència:

Yus, E. et al. “Impact of Genome Reduction on Bacterial Metabolism and Its Regulation”. Science (2009) Vol. 326, 1263-1268. DOI: 10.1126/science.1177263.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte