Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

21/05/2009 - Informació general

Reunió del Comitè Assessor Internacional de la Xarxa HERACLES

El passat 18 de Maig es va reunir a les instal·lacions de l’IMIM el Comitè Assessor Internacional de la Xarxa d’Investigació Cardiovascular HERACLES. Actualment, aquesta xarxa multidisciplinar està constituïda per 15 grups de recerca espanyols que compten amb més de 15 investigadors cadascun.

Amb una assistència de mínim un representant de cada grup i al llarg de dues hores, els membres de la xarxa HERACLES van estar discutint una estratègia per expandir les línies de la xarxa dins de l’àrea cardiovascular. Posteriorment es va reunir el Comitè Assessor dues hores més per preparar el seu informe.

El Comitè Assessor Internacional està format per quatre científics destacats les opinions i recomanacions dels quals han estat molt interessants, constructives i molt útils per evolucionar cap a objectius científics i de desenvolupament ambiciosos que converteixin la Xarxa HERACLES en un referent a Espanya.

Membres del Comitè Assessor Internacional:

  • Christopher O’Donnell (Associate Director and Scientific Director of the SHARe Project, Framingham Heart Study, National Heart, Lung and Blood Institute Assistant Professor, Harvard Medical School)
  • Silvia Priori (Cardiovascular Genetics Program, Leon H. Charney Division of Cardiology, NYU Department of Medicine, New York - Director of Molecular Cardiology and Electrophysiology Laboratories, Fondazione Salvatore Mauger, Pavia, Italy)
  • Ginés Sanz (Departament d’Investigació Cardiovascular Translacional de Noves Tecnologies i Teràpies, CNIC - ex director mèdic i d’institut del Hospital Clínic de Barcelona)
  • Francisco Sánchez-Madrid. (Responsable d’Investigació, CNIC - Catedràtic de Immunologia a la Universitat Autònoma de Madrid. Cap de secció de Immunologia de l’Hospital de La Princesa de Madrid).

La Xarxa HERACLES, finançada pel Ministerio de Ciencia e Innovación i el Fondo de Investigación Sanitaria, es va crear fa cinc anys per investigar l’epidemiologia, els mecanismes moleculars i genètics, i el tractament de la hipertensió essencial, centrant-se en els canals iònics de les cèl·lules musculars llises, que s’ha demostrat que tenen un paper important en la homeòstasi de la pressió arterial. Està coordinada per Jaume Marrugat, director del Programa de Recerca en Processos Inflamatoris i Cardiovasculars de l’IMIM-Hospital del Mar i compta amb la participació de Mariano Sentí, Marta Tomàs, Maria Grau, Anna Oliveras, Òscar Bielsa, Gavin Lucas, Susanna Tello, Esmeralda Gómez, i Yolanda Ferrer, membres d’aquest mateix programa.

Altres grups del PRBB que estan també involucrats a la Xarxa HERACLES:

  • NKRI-IMIM, liderat per Miguel López-Botet i els membres del qual són: Ana Angulo, José Aramburu, Cristina López Rodríguez, Aura Muntasell, Maria Buxadé, Adam Espi, Eugenia Corrales.
  • UNICA-UPF liderat per Miguel Valverde i els membres del qual són: Francisco J. Muñoz, José M. Fernández-Fernández, Rubén Vicente, César Fandos, Carole Jung, Gemma González, Selma Serra, Anna Garcia-Elias, Gerard ILL-Raga, Gerad Cantero, Eva Ramos, Anabel Fernández, Cristina Plata, Fanny Rubio.
  • LDFAO-GRIB liderat per Manuel Pastor i els membres del qual són: Ismael Zamora, Nuria B. Centeno, Jana Selent, Cristian Obiol, Marta Pinto, Ángel Duran, Laura López, Cristian Tornador.
  • NEURO-MAR (IMIM-Hospital del Mar) liderat per Jaume Roquer i els membres del qual són: Enrique Martínez, Jordi Jiménez, Angel Ois, Ana Rodríguez, Elisa Cuadrado, Eva García-Ramallo, Gemma Romeral.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte