Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

02/03/2009 - Informació general

Barcelona School on Biomedical Informatics

La setmana passada va acabar amb un notable èxit d'assistència i compliment d'objectius la primera Barcelona School on Biomedical Informatics , promoguda des de la Unitat de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) i organitzada en col.laboració amb els projectes europeus del 6è programa marc BioBridge i QosCosGrid i amb la xarxa d'excel.lència del setè programa marc Virtual Physiological Human (VPH), així com l'Instituto Nacional de Bioinformática (INB).

L'escola, hostatjada per la Universitat Pompeu Fabra, l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, va consistir en una innovadora fòrmula que combinava la presència de ponents experts en el camp, conduint conferències plenàries i tutorials, seguit de sessions de treball en grups on els alumnes varen aplicar alguns dels coneixements adquirits durant les sessions matinals a exemples d'interès biomèdic.

Així, tres casos exemplars van ser plantejats: isquèmia i reperfusió en cardiomòcits, EPOC i fibrosi quística. Els alumnes, amb coneixement limitat de cadascun dels temes en la majoria dels casos, van aportar la seva experiència en camps de recerca tan distants com les matemàtiques o la computació i la medicina per tal de proposar possibles protocols integrats d'ús d'eines bioinformàtiques en la solució d'aquests problemes mèdics tan rellevants.

Jordi Villà i Freixa, organitzador d'aquesta edició, explica que aquesta haurà suposat el tret de sortida a un nou model d'escola, molt més participativa que els tradicionals workshops i amb un fort component pràctic. L'objectiu és acostar les eines als actors, per tal que aquests siguin capaços de trobar fòrmules integrades de resolució de problemes biomèdics complexes, més que només veure aquelles eines com components inconexes del gran banc de coneixement que ha generat la bioinformàtica en els darrers anys.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte