Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

02/02/2009 - Informació general

Reunió Inaugural del Projecte SANCO: Contribució Europea a la iniciativa OMS-World Mental Health surveys

La reunió es portarà a terme a l'IMIM-Hospital del Mar, centre coordinador del projecte europeu

Els dies 3 i 4 de febrer, un grup d'experts europeus acordaran les bases per tal d'analitzar en profunditat els reptes per la salut pública dels trastorns mentals a Europa. Aquesta és la finalitat d'un projecte finançat per la Direcció General de Salut Pública i Consum (SANCO) de la Comissió Europea i, coordinat per l'IMIM-Hospital del Mar.

Aquests experts en l'àrea de la salut mental analitzaran els estudis sobre la salut mental realitzats a la població general d'una dotzena de països europeus. Els propers 2 anys elaboraran 3 informes sobre aspectes claus en la salut pública europea: estimació de la càrrega de la malaltia mental; la perspectiva de gènere dels problemes de salut mental i les desigualtats en salut mental..

El Dr. Jordi Alonso, coordinador científic d'aquest projecte i coordinador del grup de recerca en Serveis Sanitaris de l'IMIM-Hospital del Mar, subratlla “l'escassetat de la informació poblacional disponible, així com la importància d’aquest projecte per “proveir d'indicadors que permetin monitoritzar i avaluar els canvis en les polítiques i els serveis de salut mental europeus en el futur”.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte