Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

27 de novembre de 2008 - Informació general

4 Projectes i 5 Investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar guardonats amb ajuts de la Marató de TV3 2007

L'acte va tenir lloc el passat 25 de novembre, a l'aula Magna de la Casa de Convalescència de la UAB

Del total de 26 projectes guardonats, 13 són unitaris i 13 coordinats. L’acte va ser presidit pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lluís Ferrer, per la consellera de Salut, Marina Geli, i pel president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Albert Sáez, acompanyats també, per la directora de la Fundació, Carme Basté i pel coordinador de la Comissió Assessora Científica de la Fundació, Dr. Carles Miquel.

Els investigadors de l'IMIM-Hospital del Mar que rebran finançament de l'edició 2007 de la Marató de TV3 són els que segueixen:

Dr. Roberto Elosua, coordinador del grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular pel projecte "Identificació de variants genètiques associades amb hipertensió mitjançant un estudi de genotipat global del genoma"

Dr. Antoni García de Herreros, coordinador del grup de recerca en transició epiteli-mesènquima i progressió tumoral, que amb col.laboració amb el CSIC, amb el projecte "Senyalització intracel.lular en el desenvolupament i l'homesòstasi de la vàlvula cardíaca".

Dr. Jaume Marrugat, director del Programa de recerca en inflamació i processos cardiovasculars, que conjuntament amb Nino Künzli del IMIM-CREAL i amb l'Hospital Josep Trueta de Girona, desenvoluparan el projecte "Determinants mediambientals i d'estil de vida de les malalties cardiovasculars en un estudi de cohort a Espanya".

Dr. Mariano Sentí, investigador del grup de recerca en epidemiologia i genètica cardiovascular, que amb la UPF, portarà a terme el projecte "Canals iònics en la patogènesi i resposta farmacològica de la hipertensió essencial".

Els 159 projectes que es van presentar a la convocatòria d’ajuts han estat avaluats per 145 especialistes d’àmbit internacional, que n’han seleccionat els millors en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància, en un procés gestionat per l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques, del Departament de Salut.

El doctor Antoni Bayés de Luna, director honorari del Servei de Cardiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, va pronunciar la conferència “La creativitat en la recerca biomèdica”.

L'acte va tenir lloc el passat 25 de novembre, a les 18:00 hores a l’Aula Magna de la Casa Convalescència de la UAB.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte