Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

07/05/2007 - Nota de premsa

Científics units per un aire net

Segons Künzli aquesta declaració emfatitza el fet que “respirar aire net és un dret de totes les persones i no només un privilegi d'alguns” a més deixa molt clar que “la contaminació ambiental pot i cal que sigui canviada per polítiques apropiades que beneficiïn la qualitat de l'aire i la salut dels asmàtics i de la resta de persones”.

Per una altra banda, el fet que el governador de l'estat de Califòrnia, l'estat més gran de EUA, firmés una declaració com aquesta, “subratlla la bona voluntat d'acceptar l'evidència científica i de millorar la qualitat de l'aire per protegir la salut pública. Aquest pas és l'objectiu primordial de la recerca en salut pública”, senyala l'investigador.

El Prof. Künzli, estudia els efectes a llarg termini dels riscos ambientals, en particular la contaminació de l'aire en malalties cardiorespiratòries cròniques. A més de ser un dels signants de la declaració, va participar també com a conferenciant presentant l'estudi “Exposure to wildfire smoke and asthma symptoms” publicat el passat novembre en l'American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. En aquest estudi quantificava els danys ocasionats pel fum a les vies respiratòries dels nens i posava de manifest la importància de les accions preventives en cas d'incendi forestal.

L'event va tenir lloc els dies 26 i 27 d'abril, va estar organitzat per la AQMD, l'agència de qualitat d'aire del Sud de Califòrnia i va comptar amb la participació d'uns 600 experts de tot el món.

Veure foto de l'acte  

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte