Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Notícies

05/10/2021 - Informació general

L’Hospital del Mar i l’IMIM participaran en el nou CIBER de malalties infeccioses

Amb aquest nou grup, el Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de l'Institut de Salut Carlos III vol reunir l'excel·lència científica de l'Estat en aquest camp per dotar-la d'un millor finançament en malalties emergents com la COVID-19 i en altres línies de recerca com les resistències antimicrobianes i el VIH-SIDA, a les quals els investigadors de l'Hospital del Mar i de l'IMIM tenen una llarga experiència.

El Grup de recerca en Patologia Infecciosa i Antimicrobians (IPAR) de l'Institut Hospital de Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) formarà part del nou CIBER de Malalties Infeccioses. Aquest nou grup busca potenciar la investigació que es fa en aquest camp a l'Estat, oferint noves eines de finançament estructural.

Servei_Malalties_Infeccioses

Membres del Servei de Malalties Infeccioses

Les línies mestres del nou CIBER seran les malalties infeccioses emergents, com ara la COVID-19, i les línies de recerca prioritàries per a l'Institut de Salut Carlos III i el Sistema Nacional de Salut, promotors de la iniciativa CIBER. En aquest cas, es tracta de les resistències antimicrobianes i del VIH-SIDA, entre altres.

El Dr. Juan Pablo Horcajada, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i coordinador del Grup de recerca en Patologia Infecciosa i Antimicrobians de l'IMIM, ha assegurat que la inclusió del grup que lidera al nou CIBER significa "un important pas endavant del nostre grup al ser reconegut com un dels grups d'excel·lència de recerca en malalties infeccioses a l'Estat, i una ocasió per iniciar i consolidar més col·laboracions amb altres grups de referència". El grup de recerca, també reconegut per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), forma part, des de l'any 2016, de la Red Española de Investigación en Patología Infecciosa (REIPI), així com de diversos grups de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC).

Juan_Pablo_Horcajada

El Dr. Juan Pablo Horcajada

La seva tasca dins el nou CIBER de Malalties Infeccioses se centrarà en la resistència antimicrobiana, la infecció hospitalària, a les quals és referent estatal, en estudis de farmacocinètica i farmacodinàmia dels antimicrobians, en la SIDA i la inflamació i en la infecció per COVID-19 i altres infeccions amb capacitat per causar epidèmies i pandèmies.

Totes les notícies

Contacte

Servei de Comunicació:
Marta Calsina Freixas(ELIMINAR)

Tel:
(+34) 93 316 06 80

Doctor Aiguader, 88
08226 Barcelona

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte