Hospital del Mar Research Institute Hospital del Mar Research Institute

Agenda

25/05/2016

"Disentangling depression with data-driven statistical methods" a càrrec del Dr. Klaas J Wardenaar

Sala Xipre (173.06-1a planta IMIM) a les 15:00 hores

Ens plau convidar-vos al proper seminari del programa d’Epidemiologia i Salut Pública que tindrà lloc aquest dimecres 25 de maig a les 15:00h que porta per títol "Disentangling depression with data-driven statistical methods". El seminari anirà a càrrec del Dr. Klaas J Werdenaar, investigador postdoctoral al Centre Interdisciplinari de Psicopatologia i regulació emocional (CIEP) al Centre Mèdic Universitari de Groningen (UMCG), Països Baixos.

Resum

La depressió té una prevalença alta, i s'associa amb una alta càrrega de malaltia i greus resultats adversos. Tot i els molts esforços d'investigació, els mecanismes etiològics i el tractament òptim de la depressió són encara poc coneguts. Una raó important d'això és l'heterogeneïtat de la pròpia construcció de la depressió: els pacients amb el mateix diagnòstic poden ser molt diferents quant a la seva simptomatologia i decurs, pel que és poc probable que hi hagi un sol mecanisme subjacent i un tractament òptim. Per tant, per permetre un progrés més científic, en primer lloc cal separar la depressió i identificar subgrups més homogenis, basats en dades dels pacients que són propensos a haver compartit etiologia, indicacions de tractament i/o pronòstics. En aquest seminari es presentaran i discutiran diferents enfocaments estadístics a aquest problema.

CV breu

El Dr. Klaas J. Wardenaar és un investigador postdoctoral al Centre Interdisciplinari de Psicopatologia i regulació emocional (CIEP) al Centre Mèdic Universitari de Groningen (UMCG), els Països Baixos. Té experiència tant en psicologia com epidemiologia, i la seva investigació durant els últims cinc anys s'ha centrat en el desenvolupament i ús de mètodes estadístics basats en dades de recerca de la depressió. A més, el dr. Wardenaar està involucrat en la supervisió de diversos projectes de doctorat metodològics i psicomètrics, ensenya epidemiologia psiquiàtrica i és un analista de dades per a la iniciativa Enquestes de la Salut Mental Mundial.

Veure pòster

Tots els actes

© Institut Hospital del Mar
d'Investigacions Mèdiques
Avís Legal i Política de Privacitat | Política de cookies | Mapa web | Accessibilitat | Adreça / Accessos | Contacte